Frankrijk wint Davis Cup finale van België

Alle tennisliefhebbers waren maandag volledig in de ban van de finale van de Davis Cup. Misschien volgde u de finale ook via een van de bekendere goksites. U las eventueel het sportnieuws aangaande de prestigieuze tenniswedstrijd met een sneller kloppend hart. De finale was zoals altijd zeer spannend. Ondertussen zijn de resultaten bekend. Het kan zijn dat de resultaten overeenkwamen met uw voorspellingen. Dan bent u nu eveneens een gelukkige persoon. U zag dan wellicht dat uw investering de moeite waard was. De winnaar is bekend. Na 16 jaar slaagde Frankrijk er eindelijk weer in, de Davis Cup finale te winnen. Het was immers geleden van 2001 dat Frankrijk nog een titel in de Davis Cup bemachtigde. In 2002, 2010 en 2014 geraakten de Fransen in de finale maar konden ze de eerste plaats niet veroveren.

De nummer een

Frankrijk is zonder twijfel de nummer een. De finale tussen Frankrijk en België eindigde met 3-2 in het voordeel voor de Fransen. De 10de finaletitel moet bijzonder goed aangevoeld hebben voor Frankrijk. Eindelijk kan het een nieuw hoofdstuk beginnen en het oude achter zich laten. De Fransman Lucas Pouille won in de beslissende wedstrijd van de Belg Steve Darcis met 6-3, 6-1 en 6-0. Hoewel Darcis een echte vechter is en steeds voluit voor de overwinning gaat, slaagde Darcis er niet in Pouille te overmeesteren. Pouille’s wil om met de eerste prijs aan de haal te gaan, was ijzersterk. Darcis had geen enkele kans om die ijzeren wil te doorbreken. Ook al verloor Pouille de voorbije wedstrijden, tijdens de finale was Pouille de beste tennisser. Pouille controleerde de finale volledig.

Wilskracht geeft vleugels

Waar een wil is, is een weg. Deze uitdrukking is zo oud als de straat, maar bevat nog steeds een essentiële sleutel. Pure wilskracht geeft vleugels. Pouille bewees dat nog maar eens tijdens de finale van de Davis Cup. Wilskracht gecombineerd met talent en voorbereiding, opent deuren. We kunnen allemaal een winnaar zijn, wanneer onze wilskracht sterk genoeg is, om onze doelstellingen te behalen. Blijven we bij de pakken neerzitten en geloven we niet dat we een verschil kunnen maken, dan blijft alles bij het oude. Pouille heeft zeker en vast met zijn ijzeren wil anderen tijdens de finale geïnspireerd, om ook volledig voor hun dromen te gaan. Ook al was Steve Darcis een geduchte tegenstander, de wil van Pouille was onbreekbaar. Daarmee was de finaletitel zo goed als verzekerd voor de Fransen.

De kracht van de menselijke geest

Naast een fit lichaam moeten topsporters ook een gezonde geest hebben. Wanneer beide goed functioneren, dan komt de overwinning al een stapje dichter. De kracht van de menselijke geest reikt ver. Topsporters tonen tijdens elke wedstrijd tot welke resultaten ze in staat zijn, wanneer ze naast hun lichamelijke fitheid een beroep doen op hun geestelijke capaciteiten. Het publiek krijgt een demonstratie van menselijk potentieel. Die inzichten kunnen in het dagelijkse leven toegepast worden. Wat we ook ondernemen in het leven, met het benutten van al onze vaardigheden, bereiken we zoveel meer. Als elke mens al zijn krachten inzet, investeert hij of zij in een betere wereld. Door een betere versie van onszelf neer te zetten, geven we anderen bewust of onbewust het signaal dat ook zij in staat zijn, om bergen te verzetten.

Voorbij de Davis Cup finale

De Davis Cup finale van 2017 is voorbij en de toptennissers kunnen even op hun lauweren rusten. Daarna is het weer tijd voor het grote werk. Samen met hun coach dienen de topsporters hun resultaten te analyseren. Wat precies leidde tot de overwinning van Frankrijk en welke lessen kunnen we trekken uit de winst of het verlies van de deelnemers aan de Davis Cup finale? De inzichten zijn interessant. Ze lonen de moeite om stil bij te staan. Op basis van de lessen uit het verleden, worden we sterkere individuen. We gaan allemaal door een leerproces. Iedereen, sporters en niet-sporters, is gebaat bij groei en ontwikkeling. Na de Davis Cup finale stopt het niet voor de toptennissers. Er volgt weer een nieuwe finale, en daarna nog een en steeds opnieuw. De sporters moeten blijven oefenen en actief blijven. Rust roest. Bij een volgende finale ontstaan nieuwe kansen en worden de kaarten opnieuw geschud.

Volgende keer België de winnende finalist?

U hebt ongetwijfeld ook geleerd van de resultaten van de Davis Cup finale. Zat u juist met uw voorspellingen, dan zal u de volgende keer op dezelfde manier uw geld inzetten. U beseft immers dat u nooit een winnend team moet veranderen. Viel uw weddenschap volkomen in het water, dan hebt u nu uw les geleerd en zal u de volgende keer anders te werk gaan. Het mooie aan het leven is, dat alles mogelijk is. Daarom moeten we steeds opnieuw ons best doen en geloven, dat we deel kunnen uitmaken van een winnend team. We dragen allemaal een stukje verantwoordelijkheid om samen een betere wereld te creëren. Het kan best zijn dat België de volgende Davis Cup finale wint. De Belgische tennissers beschikken evenzeer over veel talent.

Apetrotse winnaar na 16 jaar

Wanneer een land eindelijk na 16 jaar terug een titel wint, is heel het land in feeststemming. Iedereen deelt het gevoel van apetrots te zijn. De Fransen zullen dus uitgebreid gefeest hebben na de finaledag. 16 jaar is een lange periode. Op 16 jaar tijd kan er heel wat verwezenlijkt worden. Pouille had de eer, om voor Frankrijk, een nieuw tijdperk in te luiden. In de harten van het Franse publiek zal Pouille niet snel vergeten worden. Pouille heeft zich opgewerkt tot nationale held van Frankrijk. De positieve boodschap achter het winnende verhaal van Frankrijk is, dat winst altijd terugkeert, hoe lang het ook geleden is. We moeten daarom altijd blijven doorgaan. Je weet maar nooit, hoe dicht we bij de overwinning staan. De overwinning doet alle verleden tijd vergeten. Het trotse nationale gevoel maakt alles goed.