Europese rugbybekertoernooi: La Rochelle maakt indruk

Europa test zijn rugbytalenten. De Europese competitie draait op volle toeren. La Rochelle maakt een uitstekende start tijdens het Europese rugbybekertoernooi. Ronde 1 van de competitie startte midden oktober 2017 en ondertussen is ronde 3 aan de gang. Van ronde 1 tot ronde 3 noteerde La Rochelle telkens winst. Eerst won het team van La Rochelle van Harlequin met 34:27. Daarna won het team van Ulster met 41-17. Vorige zondag versloeg La Rochelle de Wasps met 49-29. Driemaal winst voor La Rochelle. Houdt u van rugbywedstrijden en combineert u dat graag met wedden op deze wedstrijden, dan bent u van harte welkom op een van onze goksites. U hebt de mogelijkheid om gratis te wedden of om uw geld te investeren. Hoe meer u de sportberichten aangaande rugby volgt, hoe meer u met kennis van zaken de juiste gokbeslissingen neemt.

Populariteit van La Rochelle schiet de hoogte in

De fans van het Franse rugbyteam La Rochelle hebben de voorbije weken en maanden kunnen genieten van de uitstekende prestaties van het team. Steeds weer bewees het team dat het over de nodige sportieve vaardigheden beschikte om wedstrijden te winnen. Daardoor schiet de populariteit van La Rochelle de hoogte in. Het rugbytoernooi duurt nog tot mei 2018, maar team La Rochelle heeft alvast een mooi begin gemaakt. Goed begonnen, is half gewonnen. Op dit moment beschikt het team van La Rochelle over de meeste punten van de in totaal vijf groepen van telkens vier landen. In groep 1 leidt La Rochelle het klassement met 16 punten. La Rochelle is inderdaad goed bezig. Maar wie zal het Europese rugbybekertoernooi winnen? Alle twintig teams willen graag de eerste zijn. De kenners van rugby denken al te weten, wie de uiteindelijke winnaar van de competitie zal zijn. We moeten nog even geduld uitoefenen tot na de finale.

Driemaal is scheepsrecht

Winnen voelt goed aan. Dat is uiteindelijk ook de bedoeling van een competitie. De beste talenten meten zich met elkaar. In het leven willen we allemaal graag succesvol zijn. Het is een erezaak om uitstekende prestaties neer te zetten. Als een van onze beoogde doelstellingen de eerste twee keer niet lukt, dan lukt het vast de derde keer. Moraal van het verhaal is, dat we niet moeten opgeven. Driemaal is scheepsrecht. Echte kampioenen, daarentegen, beschikken over het geheime wapen om keer op keer te winnen. Alles zit mee. Ze laten slechts zelden een steek vallen. In het huidige Europese rugbybekertoernooi zien we naast La Rochelle enkele andere teams die er eveneens in geslaagd zijn, drie keer na elkaar te winnen: het gaat om Clermont, Leinster en RC Toulonnais. Al deze teams hebben goede kansen om hoog in het klassement te eindigen.

Saraceens mag titel verdedigen

Saracens verschijnt dit jaar graag weer op het toneel van de Europese competitie. Het Engelse team won vorig jaar immers nog de Europese competitiewedstrijd. Saracens mag dus de titel verdedigen. Tot nu toe behaalde het team 10 punten en staat het op de tweede plaats in groep 2. Dat is vier punten verschil met Clermont, dat de eerste positie in de groep aanneemt. Of Saracens er toch nog in zal slagen, in groep 2 terug op plaats 1 te eindigen, zal de toekomst uitwijzen. De fans van Saracens geven nog niet op. Ze geloven in de kansen van hun favoriet. La Rochelle laat het alvast niet aan zijn hart komen. De spelers varen een succesvolle koers en zijn niet van plan, snel van koers te veranderen. Het lijkt wel of ze tijdens deze competitie de wind in de zeilen hebben. De spelers geven het publiek waarvoor ze gekomen zijn: rugbytalent op hoog niveau. Het publiek is dankbaar en beloont de spelers met een warm applaus.

Geven en ontvangen volkomen in balans

Wanneer geven en ontvangen volledig in balans zijn, voelen we ons perfect gelukkig. Elke mens streeft ernaar, dit geluksgevoel te bereiken. We doen dit om de relaties met anderen te optimaliseren en ook die met onszelf. Niet iedereen slaagt in deze opzet, maar we doen allemaal ons best, steeds betere versies van onszelf te worden. Door vallen en opstaan en in wisselwerking met anderen, leren we onze grenzen beter te bewaken. We geven en we ontvangen. We doen dit steeds opnieuw. De Europese rugbysporters doen hetzelfde. Ze geven tijdens de competitiewedstrijden het beste van zichzelf. Samen zorgen ze ervoor dat hun team vooruitgang boekt. Het is heerlijk om de rugbywedstrijden te bekijken. Het publiek noteert elke beweging en geeft de spelers in ruil erkenning en waardering. In het heetst van de strijd ontstaat er ook een soort van geluksgevoel onder de spelers en het publiek. De kunst van het geven en ontvangen, bereikt een nieuw hoogtepunt.

Geluk schuilt in een klein hoekje

Terwijl de talentrijke rugbyteams de competitiewedstrijden een voor een afwerken en zich concentreren op winst voor hun team, is er altijd wel ergens een fan die zijn of haar gedachten even laat afdwalen. Dan wordt er over het leven gemijmerd. Sportwedstrijden geven zo aanleiding tot meditatie. Een gevoel van innerlijke tevredenheid kan dan opwellen. Er wordt nagedacht over familie en vrienden en wat ons als mens zoal bezighoudt. We hebben vaak nog onafgewerkte projecten en de topsporters kunnen ons inspireren en aanmoedigen, om met eenzelfde passie en inzet ook voluit voor deze projecten te gaan. Het daadwerkelijk beleven van onze dromen maakt ons meer mens. We voelen dat we leven. Alles krijgt meer zin. Houdt u van het kijken naar rugbywedstrijden, online via een van de interessante goksites of live, dan voelt u zich ook gelukkiger, wanneer u zich overgeeft aan deze passie. Geluk schuilt in een klein hoekje voor diegenen die bewust en aandachtig leven. Iedereen die weet waar zijn hart ligt en de moed vindt van deze passie te genieten, wordt een stukje meer winnaar. Het leven wordt intenser beleefd. Een gevoel van vreugde nestelt zich in ons hart. Het leven is goed zoals het is.