Bundesliga houdt duidelijk van kampioen Bayern München

De Bundesliga in Duitsland gaat niet onopgemerkt voorbij. De Duitse voetbalcompetitie staat erom bekend, gemiddeld de meeste stadionbezoekers aan te trekken. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Bekijkt u liever de wedstrijden vanuit uw comfortabele zetel, dan kan u de wedstrijden bij Bingoal volgen. Van augustus 2017 tot mei 2018 staat voetbal centraal in de harten en geesten van de voetballiefhebber. Er spelen 18 teams mee. Huidig kampioen Bayern München is een grote kanshebber, om de 27ste titel in de wacht te slepen. Op dit moment, de derde speeldag start op 8 september 2017, staan er vier teams vooraan in het klassement met 6 punten: Dortmund, Bayern München, Hamburger SV en Hannover.

Twee speelrondes met Bayern München

Bayern München tegen Bayer Leverkusen

Midden augustus vond de wedstrijd van Bayern München tegen Bayer Leverkusen plaats. Bayern München won met 3-1. Voor Bayern München scoorden nieuwkomers Niklas Suele en Corentin Tolisso een goal. Robert Lewandowski voegde er nog een derde goal aan toe. Admir Mehmedi van Bayer Leverkusen kan slechts een tegengoal maken. Bayern München won zo niet enkel een wedstrijd maar liet ook aan de andere teams merken, dat de Bundesliga hun competitie is. De spelers van Bayern München voelen zich er als een vis in het water. Dat is niet verwonderlijk voor een team dat al zoveel maal de Bundesliga won.

Bayern München tegen Werder Bremen

Eind augustus mocht Werder Bremen het tegen Bayern München opnemen. Het werd 2-0 voor Bayern München. De held van Bayern München, Lewandowski, kon tweemaal scoren. Werder Bremen had geen antwoord op de sterke verdediging van Bayern München. Toch gaven de spelers eerlijk toe, dat ze hard hadden moeten vechten om de wedstrijd te winnen. Pas in de tweede helft van de wedstrijd kregen ze het gevoel dat ze de wedstrijd in handen hadden. Het was duidelijk, Bayern München vocht zich naar de overwinning toe. De wil van de spelers was buitengewoon sterk en daar kon geen enkele speler van Werder Bremen iets tegen doen.

Waarom is Bayern München een klasse apart?

Sterrenfluisteraar: Carlo Ancelotti

Ancelotti is een topcoach. Hij beschikt over een van de meest indrukwekkende loopbanen in de voetbalwereld. Als voetballer en als coach zegevierde hij in de Champions League. Hij kon ook driemaal de Europa League met succes afsluiten. Ancelotti toont aan de hand van zijn resultaten zijn meesterklasse. In de voetbalwereld staat hij bekend als de ‘sterrenfluisteraar’, omdat hij weet hoe hij met zijn sterspelers om moet gaan. Met zachte hand is de coach er voor de spelers. Hij maakt tijd voor hen en geeft als een goede huisvader echt om zijn spelers. Als gevolg hiervan is de sfeer in het team optimaal. De spelers en de coach hebben een enorm hechte band. Zelf relativeert de coach zijn talent. Volgens hem is het heel eenvoudig om met sterren om te gaan. Ze willen allemaal het beste van zichzelf geven en hun uiterste best doen, steeds beter te worden.

Trouw aan eigen karakter

Een andere tip van de sluier van zijn succes wordt opgelicht. Het recept blijkt zeer eenvoudig te zijn. De coach doet zich niet anders voor dan hij is. Hij is gewoon zichzelf in de omgang met zijn team. Bovendien blijft hij altijd rustig. De kunst van het kalm zijn en blijven, heeft hij met de paplepel meegekregen. Zijn vader was een goede leermeester. In zijn latere leven volgde hij de voetsporen van andere groten in de voetbalwereld, die op een rustige maar krachtige manier het team naar succes coachten. Ancelotti geeft toe, dat hij ervan houdt, om het contact met anderen rustig en in balans te houden. Dat is ook een definitie van succes: door trouw aan je karakter te zijn, heb je de meeste energie. Een coach die zomaar het model van Ancelotti zou nabootsen en een tegengesteld karakter heeft, kan er niet zomaar van uitgaan, dat er ook succes wordt geschreven.

Sterke visie

Echte winnaars hebben een sterke visie. Zo is het niet anders met coach Ancelotti. Hij ziet Bayern München op lange termijn het ene succes na het andere succes bereiken. Omdat de coach in zijn team gelooft, is de coaching van het team ook op deze visie gebaseerd. Alles wordt in het werk gesteld, om deze krachtige visie waar te maken. Het is geen wonder dat de coach kalm blijft en dit ook op zijn team overdraagt. De coach vertrouwt in zijn eigen kunnen en dat van de spelers. Hij heeft geen enkele reden om daaraan te twijfelen. De scenes van de overwinning zijn in zijn hoofd al lang geschreven. Nu moeten ze enkel worden uitgevoerd. Dat blijkt zeer haalbaar. De spelers beleven vreugde aan de wedstrijden. Met coach Ancelotti wordt winnen nooit saai. Het goede gevoel overheerst. Er wordt gespeeld om te winnen, maar met passie en liefde voor voetbal.

Een team van sterspelers

Een team dat op zeer hoog voetbalniveau wenst te winnen, moet sterspelers aantrekken. Een van de sterspelers van Bayern München is Robert Lewandowski. Hij heeft in elke speelronde al laten zien, dat hij een groot talent is. Het is een speler van wereldklasse. Wat de Bundesliga betreft, is er maar een naam die wordt genoemd, als het gaat om de speler die tijdens deze voetbalcompetitie de meeste goals maakte: Lewandowski. Bayern München heeft daardoor een sterke troef in handen. De sterkte van een voetbalteam en van elk van zijn sterspelers vertaalt zich rechtstreeks naar de resultaten op het voetbalveld. Lewandowski mag alvast dromen van nog veel meer doelpunten. Ancelotti kijkt kalm toe. Hij voelt de drang van zijn spelers om te winnen en geeft hen de ruimte om zichzelf te zijn en hun beste versie van zichzelf neer te zetten. Winnen is een zaak van harten en geesten bijeen te brengen, zo wordt geschiedenis geschreven. In alle aspecten van het leven. Met de kunst om onder alle omstandigheden trouw te zijn aan het eigen karakter. Dat is wereldklasse.