Deal Manny Paquiao en Floyd Meayweather bijna rond

Manny Pacquiao beweert er met Floyd Mayweather bijna uit te zijn, en dat een deal al eind deze week bereikt kan worden. Japan is genoemd als mogelijke locatie voor het gevecht tussen de twee wereldboksers.

De vorige wedstrijd tussen de twee boksers vond plaats in Las Vegas in 2015, en werd toen al het gevecht van de eeuw genoemd. Deze wedstrijd werd toen gewonnen door Floyd Mayweather, waarmee de Amerikaanse bokser zijn dominantie in de vechtsport bevestigde.

Laatste gevecht Mayweather was tegen McGregor

De ongeslagen kampioen zichzelf met pensioen verklaard, maar kwam toch in 2017 in actie tegen UFC ster Conor McGregor. Dit gevecht werd gewonnen door Mayweather, die daarmee al vijftig keer op rij won. Dat Mayweather het belangrijke gevecht met McGregor won was niet verwonderlijk, de Ier was als een vis op het droge in de boksring daar boksen niet zijn discipline is.

Manny Pacquiao heeft verklaard nog deze week de details over het gevecht naar buiten te brengen. En nat als de vorige editie van dit gevecht zullen ook deze keer alle boks liefhebbers reikhalzend uitkijken naar het evenement. De vorige editie werd gewonnen door Mayweather, zei het op punten.

Afgelopen maandag liet Floyd Mayweather, bijnaam Money, via Twitter weten wel wat te zien in een nieuwe ‘mega payday.’Volgens Ring Magazine zijn één en acht december mogelijke dagen waarop het gevecht zou kunnen plaatsvinden. Later deze week weten we meer.

Sinds het vorige treffen tussen Mayweather en Pacquiao kwam Floyd Money Mayweather slechts twee keer in actie. Hij versloeg Andre Berto op punten en UFC lichtgewicht kampioen Conor McGregor werd ook verslagen. Met deze winst kwam de winstreeks van Mayweather op vijftig te staan, en men ging er van uit dat Floyd Mayweather voor altijd met pensioen was na dit gevecht.

Maar door zijn laatste berichten op sociale media laat hij toch ruimte voor speculaties. Wat is de motivatie van de Amerikaan toch weer de ring in te stappen? Floyd Money Mayweather liet er op Twitter weinig ruimte voor speculatie over bestaan. Geld, geld en nog eens geld is waar Mayweather het voor doet.

De twee boksers worden beschouwd als de beste vechters van hun generatie. Het vooruitzicht van een gevecht tussen deze twee boksers doet menig hart sneller kloppen, ondanks dat beide boksers over hun hoogtepunt zijn. Maar dat is wellicht bij het grote publiek, bij de massa’s voor de buis voor wie de grote namen Mayweather en Pacquiao vooral bekend in de oren klinken. Gaat ook de liefhebber van de sport zich achter dit duel scharen of zit men meer te wachten op een duel van twee vechters die nog wel in de bloei van loopbaan zijn?

Mayweather en Pacquiao niet meer de jongsten

Echter, Mayweather is nu 41, Pacquiao is 39, zit men echt nog op een gevecht tussen de twee te wachten? Sportsnet commentator Sid Seixeiro liet via twitter al weten totaal niet warm te lopen voor het gevecht, en ook Aaron Fentress van NBC Sports verkondigde dat hij liever een gevecht tussen Mayweather en Saul Alvarez had gezien. Deze Alvarez won afgelopen weekend nog van Gennady Golovkin.

Toch is ook Pacquaio een geduchte tegenstander, en winst voor de Filipijn lijkt dan ook een niet ondenkbare uitkomst. Want Manny Pacquiao is sinds 2015 veel actiever gebleven in de bokssport. Hij versloeg na het vorige duel met Mayweather Timothy Bradley, Jessie Vargas, en recent nog Lucas Matthysse. Daar staat tegenover dat hij in 2017 onverwachts verloor tegen Jeff Horn.

Niet alles is positief aan het vechten van Floyd Mayweather, althans, sommigen menen iets aan te kunnen merken op het spel van de meest succesvolle bokser van het moment. Hij zou te verdedigend spelen.

Kritiek op verdedigende spel Mayweather

Het verdedigende spel van Mayweather was vooral zichtbaar in zijn gewonnen wedstrijd tegen Manny Pacquiao in 2017. Hij leek vooral gericht op het blokkeren van stoten van de Filipijn, in plaats van zelf aan te vallen.

Een bokser die ooit tegen Mayweather vocht, Sam Girard, doet Mayweather niks fout met zijn verdedigende tactiek. Girard verloor in 1998 van Mayweather en weet dus wat het is om tegen hem in de ring te staan. Volgens Girard speelt Mayweather het spel zoals het gespeeld moet worden.

“Veel van mijn vrienden zeggen dat hij te veel rent, te verdedigend speelt. In mijn opinie is hij een goede vechter. Het is niet de bedoeling dat de tegenstander je raakt. Het is de bedoeling dat je niet wordt geraakt terwijl je wel raakt, en dat doet Mayweather heel goed.”

Mayweather was een veel aanvallender bokser toen hij nog in de lichtgewicht klasse bokste. In het gevecht met Girard was Mayweather zo agressief dat hij de neus van Girard brak, daarmee forceerde Money een tweede knockdown en staakte de scheidsrechter de wedstrijd in het voordeel van Mayweather. Volgens Girard was Mayweather in zijn jonge jaren niet zozeer iemand die hard stootte, maar vooral iemand die nauwkeurig en snel stootte. Herhaaldelijk stoten die de tegenstander afbreken.

Mayweather heeft toch zwakke plekken

Volgens Girard heeft Mayweather ook zeker zwakke plekken. Girard geloofd dat de handen van Mayweather kwetsbaar zijn na een decennia van klappen uitdelen. En als je handen niet goed meer zijn, wat kan je dan nog als bokser? Dus Mayweather is te verslaan? Niet makkelijk, aldus Girard. Een meesterlijke verdedigende beweging van Mayweather is zijn schouderbeweging. Daardoor mist de vuist van de tegenstander het lichaam van de Amerikaan. “Hij laat je missen, hij laat je er erg dom uit zien. Dat heeft hij al bij veel tegenstanders gedaan.”

Het is nog maar zeer de vraag wat de strategy van Floyd Money Mayweather gaat zijn in zijn gevecht tegen Manny Pacquiao. Maar een oude hond leer je geen nieuwe kunstjes en het lijk voor de hand liggend dat ook in december Mayweather weer gewoon gaat verdedigen. Ergo, alles licht open en we mogen ons opmaken voor een enorm spannende wedstrijd. Wedje leggen? Ga naar gratis goksites als Ladbrokes of Unibet en wed op winst van de Filipijnse Manny Pacquiao of de Amerikaan Floywd Mayweather. Beide heren maken kans.