Kan Anderlecht de Jupiler Pro League opnieuw winnen?

Sinds 28 juli 2017 is België weer in de ban van de Jupiler Pro League. De Belgische voetbalharten halen tevreden adem. 16 teams gaan eervol de strijd aan om de competitiewedstrijd te winnen. U kan het verloop van de wedstrijd op de site van Bingoal volgen. Al 34 keer eerder won Anderlecht de Pro League. Zal Anderlecht erin slagen, een 35ste titel binnen te halen? De tijd zal het ons leren. De 16 teams zijn: Anderlecht, KAS Eupen, Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent, Kortrijk, KV Mechelen, KV Oostende, Sporting Lokeren, RE Mouscron, Sporting Charleroi, Antwerp, Waasland-Beveren, STVV, Standard de Liège en SV Zulte Waregem.

Elfde plaats voor Anderlecht tot nu toe

Op dit moment van de competitie staat Anderlecht op de elfde plaats. Club Brugge daarentegen prijkt samen met Sporting Charleroi met negen punten op de eerste plaats. Daarna volgt SV Zulte Waregem met 6 punten. Er zijn natuurlijk nog 27 speeldagen te gaan. Op dit moment is alles nog mogelijk. In ieder geval zijn Club Brugge en Sporting Charleroi goed aan de wedstrijd begonnen. Anderlecht heeft wel het voordeel dat het al 34 keer eerder de wedstrijd kon winnen. Als het team van Anderlecht dat 34 keer succesvol kon herhalen, dan mogen u en ik aannemen, dat de kans heel groot is dat Anderlecht daar een 35ste keer zal aan toe voegen. Sterke tegenstanders als Club Brugge en AA Gent zullen zich echter niet gemakkelijk overgeven. Het belooft een spannende competitie te worden.

Anderlecht blijft de topfavoriet om de Jupiler Pro League te winnen

Wie Belgisch voetbal zegt, denkt onmiddellijk aan een succesvolle ploeg als Anderlecht. Het team van Anderlecht is erg sterk. De verwachtingen staan dus hoog gespannen. Een echte kampioen vindt altijd wel een manier om tot de top door te stoten. Anderlecht blijft favoriet om zichzelf als winnaar voor een 35ste keer op te volgen. Er zullen dus veel voetbalminnende harten voor Anderlecht supporteren. Mensen worden door kampioenen geïnspireerd en vereenzelvigen zich graag met de emoties die hun geliefkoosde ploeg doormaakt. De Zweedse hitgroep Abba zegt het met een lied: “The winner takes it all, the loser has to fall” (de winnaar gaat met de zege aan de haal en de verliezer blijft met lege handen achter). Anderlecht zal er alles aan doen om de 35ste titel op te eisen. Ze willen niet met lege handen achterblijven. Ze zijn en blijven kampioen in hart en nieren.

Het wedstrijdverloop tot en met de derde speeldag

Speeldag 1 van 28 juli tot 30 juli 2017

Tijdens de eerste speeldag waren er drie wedstrijden die eindigden met een gelijke stand: Antwerp tegen RSC Anderlecht (0-0), KRC Genk tegen Waasland-Beveren (3-3) en KV Mechelen tegen Standard de Liège (1-1). Club Brugge won van Sporting Lokeren met 4-0. SV Zulte Waregem verpletterde KAS Eupen met 5 doelpunten. KAS Eupen kon daarbij geen enkele keer scoren. Sporting Charleroi slaagde erin, 1 doelpunt te maken en geraakte zo voorbij KV Kortrijk. De wedstrijd STVV tegen KAA Gent werd met 3-2 afgesloten. Ten slotte mocht KV Oostende het opnemen tegen RE Mouscron. Die laatste bleek de betere partij: het werd 1-0. RE Mouscron was tevreden.

Speeldag 2 van 4 augustus tot 6 augustus 2017

Tijdens de tweede speeldag was er maar een wedstrijd met gelijke stand: Waasland-Beveren tegen KV Mechelen (2-2). Standard de Liège kon twee doelpunten verzilveren tegen KRC Genk. Genk kon maar 1 doelpunt maken. Sporting Charleroi walste met 5-2 over RE Mouscron. KV Kortrijk sprokkelde een doelpunt meer dan Sporting Lokeren, dat geen doelpunt kon maken. SV Zulte Waregem won overtuigend van STVV met 2-0. Antwerp zette een goed resultaat neer met 1-0 tegen KAA Gent. RSC Anderlecht deed het met 1-0 beter dan KV Oostende. De tweede speeldag eindigde met de wedstrijd tussen Club Brugge en KAS Eupen. Club Brugge toonde met 3-1 wat het waard was.

Speeldag 3 van 11 augustus tot 13 augustus 2017

Net als bij speeldag 2 was er ook op de derde speeldag slechts een gelijke stand. De wedstrijd KV Mechelen tegen KAA Gent toonde twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. De score 1-1 liet zich optekenen. Club Brugge won opnieuw en dit keer van SV Zulte Waregem met 2-1. KV Kortrijk bleek met 2-1 sterker dan KAS Eupen. RE Mouscron presteerde opnieuw goed: tegen Sporting Lokeren werd het 2-0. Waasland Beveren gaf met 3-0 KV Oostende er stevig van langs. KRC Genk deelde 5 tikken uit aan Antwerp, het werd 5-3. Sporting Charleroi won met 2-0 van titelverdediger Anderlecht. Op het einde van de derde speeldag was er nog de wedstrijd tussen STVV en Standard de Liège. STVV won met 1-0.

Op 18 augustus 2017 is de vierde speeldag gepland. Standard de Liège mag het dan tegen Waregem opnemen.

Voetbal in België

Voetbal is een sporttak waarvoor de gemiddelde Belg heel veel belangstelling heeft. Voor de jongere tot oudere Belg is het een sport die betekenis aan hun leven geeft. Jongeren hebben de kans om al heel vroeg met de sport in contact te komen en hun talent verder te ontwikkelen. Ouderen kijken graag naar voetbal. Het land is bezaaid met voetbalvelden. Ook vanuit de pers is er veel aandacht voor voetbal. De Jupiler Pro League gaat dit jaar dus niet ongemerkt voorbij. Zelfs als u niet van voetbal houdt, zal u toch op de een af andere manier een glimp van de competitiewedstrijd opvangen. Veel collega’s op het werk, vrienden of familieleden zullen er graag over praten. Als u tijdens die gesprekken graag sportief meedribbelt, kan u bij Bingoel de laatste nieuwsberichten betreffende de competitiewedstrijd nalezen. Zo blijft u op de hoogte van alles wat er in het Belgische voetbal reilt en zeilt. Laat het lied van Abba u alvast motiveren om voor die ploeg te stemmen, die volgens u de echte kampioen is. Dan wordt voor u de Jupiler Pro League een heerlijk voetbalfeest op Belgische bodem!