Antoine Griezmann best betaalde Franse atleet

Sinds voetbalster Anoine Griezmann heeft bijgetekend bij de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid is hij één van de best betaalde voetballers, en één van de beste betaalde Franse Atleten. Het contract van Griezmann bij Atletico loopt tot 2023, dus die situatie zou best nog wel eens een poosje ongewijzigd kunnen blijven.

Prima salaris bij Atletico Madrid

Nog deze zomer had het lot van Griezmann heel goed anders bepaald kunnen zijn. Want Barcelona lag op de loer en zou de Franse top atleet maar wat graag bij willen tekenen. Maar het was echter de baas van Atletico Miguel Angel Gil Marin zelf die Griezmann overhaalde toch vooral naar Madrid te komen en te blijven.

Barcelona moest dus een pas op de plaats maken, en zag met lede ogen toe hoe de voetballer furore maakte als lid van de Franse equipe op het WK in Rusland. Er moest een video scheidsrechter aan te pas komen maar Griezmann wist zelfs het doel te vinden in de match tegen Australië.

Maar ook na afloop van het WK bleef Griezmann prima presteren. In de Europa League wist Atletico de finale van Marseille te winnen, en Griezmann sleepte daarmee zijn eerste grote titel in de wacht met zijn club Atletico Madrid. Toch zou Griezmann tijdens deze finale ook best wel eens terug gedacht hebben aan die andere finale, die van 2016. Ook toen stond hij op het veld, maar dit maal tegen Real Madrid, en dit maal in de Champions League.

Volgens Griezmann, destijds, was het geen gebrek aan geluk maar gebrek aan kwaliteit binnen de ploeg die Atletico van de verovering van de meest begeerde beker van het Europese clubvoetbal af hield. Maar oh wat wilde Antoine Griezmann graag de Champions League winnen.

Champions League nog op verlanglijst van Griezmann

Die Champions League won hij dus nog nooit, maar wat hij wel won was geld. Heel veel geld. Zijn salaris, aangevuld met sponsorgeld, is genoeg om hem met stip op één te doen staan van de lijst met best betaalde atleten van Frankrijk. Het Franse media kanaal L’Equipe bracht onlangs naar buiten dat Antoine Griezmann meer verdient dan veel andere Franse sporters.

Op die lijst van best betaalde Franse atleten komt men voornamelijk voetballers tegen. Niet gek, want voetbal is de meest populaire sport, en de winst van Frankrijk op het WK 2018 in Rusland legt de voetballers ook geen windeieren, financieel gezien dan. Het is de Gouden Generatie die het WK won, en dat mag je nu dus bijna letterlijk nemen.

De waarde van een voetballer zegt niet alles over zijn sportieve prestaties. De positie op het veld is belangrijk, zo verdienen aanvallers beter dan verdedigers. Maar ook een goede uitstraling is van belang. Toch kan je over het algemeen zeggen dat een duurder team doorgaans beter presteert. En dat is enorm handige informatie als je ééns een weddenschap af wil sluiten op een gratis goksites als Unibet of Ladbrokes.

Hier komt nog ééns bij dat de salarissen van de Franse voetballers nog steeds stijgen. Dit geld vooral voor de voetballers in de aanvallende linies, want die liggen toch doorgaans het best bij het grote publiek. Het is daarom niet verwonderlijk  dat de twee atleten die de lijst aanvoeren bij de voetballer zijn, en beide aanvallers. Want naast Griezmann vinden we Kylian Mbappe.

Hoe Brexit roet in het eten gooit van Paul Pogba

In de laatste editie van het lijstje van L’Equippe zien we dat Griezmann Manchester United voetballer Paul Pogba heeft verslagen. Griezmann heeft in 2018 namelijk het onwaarschijnlijke bedrag van 33 miljoen euro bij elkaar gevoetbald, en hij is daarmee de enige die meer dan 30 miljoen per jaar verdiend.

Het was uiteindelijk de mislukte overstap naar Barcelona die Griezmann’s waarde heeft doen stijgen. Want de belangstelling van Barcelona heeft tot een beter bod van Atletico Madrid geleid, Griezmann zou plots bijna het dubbele van zijn vorige salaris gaan verdienen. Het optreden van Griezmann in de Europa League heeft mede tot het besluit van Atletico geleid.

Griezmann neemt het stokje over van Paul Pogba als best verdienende atleet van Frankrijk. Pogba kan niet tippen aan het salaris van Griezmann, maar dat heeft niet alleen met de verdiensten van de spits van Atletico te maken. Ook Brexit is een factor. Want door de politieke perikelen in het Verenigd Koninkrijk is de pond een stuk minder waard geworden. En Paul Pogba krijgt zijn salaris in ponden, niet handig dus. Want het salaris van Pogba is een waanzinnige 290.000 pond per week.

Met een sterke pond had Paul Pogba weinig te dulden van Griezmann. Maar Pogba, spelend voor Manchester United, weet nu al dat hij elke jaar een flink bedrag op zijn bankrekening kan bijschrijven door zijn sponsordeal met Adidas, 34 miljoen pond over de volgende tien jaar. Zien we hem weer terug in de top van het lijstje van L’Equipe?

Ook Mbappe op weg naar de top

Ondertussen is ook de reizende ster Kylian Mbappe Pogba voorbij geschoten. De aanvaller van Paris Saint-Germain verdient 24,7 miljoen op jaarbasis maar hij is nog jong en de weg naar de top neemt hij met reuzenstappen. De twintigjarige voetballer zal ongetwijfeld binnen niet afzienbare tijd zelf het prestigieuze lijstje aanvoeren.  Want een vertrek naar Real Madrid ligt in het verschiet en aldaar zal Mbappe waarschijnlijk de beste betaalde voetballer van de club worden.

Op de derde plaats vinden we dan de door de Brexit geplaagde Paul Pogba terug, en op de vierde plaats Karim Benzema. Hoewel Benzema niet voor Frankrijk uit kwam afgelopen WK in Rusland won hij wel de Champions League met Real Madrid, de Club World Cup in december. En dat is ook niet niks, en, zo blijkt, in geld om te zetten.

De andere voetballers op het lijstje zijn Ousmane Dembele op plaats zeven, en Frank Ribery op plaats tien. De overige sporters op de lijst zijn allen basketballers: Nicolas Batum, Rudy Gobert, Joakim Noah en Evan Fournier.

Antoine Griezmann wordt, afgezien van Atletico, betaald door Huawei, Head&Shoulders, Gillette, en Puma.