Tweede keer goud voor bokser Tony Yoka

Boksen is een aparte discipline. Met maar 1 tegenstander in de boksring wordt het een zaak van erop of eronder. Er kan maar 1 winnaar zijn. In het leven boksen we af en toe ook tegen fysieke en/of mentale tegenstanders. Soms zelfs tegen onszelf. We kunnen beperkte overtuigingen hebben, die we moeten leren te overwinnen. Wanneer we onszelf hebben overwonnen, worden alle externe tegenstanders een fluitje van een cent. We hebben immers onze balans en onze sterkte teruggevonden en daar is geen kwaad tegen opgewassen. Daarom is boksen een sport die velen inspireert, het wordt een weerspiegeling van de strijd die we soms intern met onszelf voeren. Door naar een bokswedstrijd te kijken, vinden we de kracht en de hoop terug om niet in een hoekje te blijven treuren. We winnen alleen onze bokswedstrijd als we telkens terug opstaan nadat we gevallen zijn. Mocht u ook graag goud winnen in uw favoriete discipline, bijvoorbeeld inzake succesvol geld investeren in sportwedstrijden, dan kan u op verschillende goksites het sportnieuws bijhouden. U wordt zo een absolute expert in de wereld van de sport waar u het meest van houdt en leert de knepen van het vak. U kan starten met gratis wedden en vervolgens een ronde verder gaan.

De wereld behoort toe aan de durvers

Niet iedereen heeft het lef om in de boksring te gaan. Niet iedereen heeft de kracht om telkens terug te slaan en nooit op te geven. De sterksten gaan telkens een ronde verder in de ring en in het leven. Zo groeien de boksers en zo groeien ook wij in het leven. De wereld behoort toe aan de durvers. We moeten er durven voor gaan. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen wordt de wereld een zee van oneindige mogelijkheden. Het is aan ons om de verschillende mogelijkheden te zien en te bepalen hoe we er mee zullen omgaan. Het leven hoeft ons niet alles onmiddellijk te geven, dan zouden we het vast en zeker niet echt waarderen. Wanneer we ergens voor moeten vechten, dan krijgt datgene plots enorm meer waarde. Diegenen die plaatsnemen in de boksring, hebben een persoonlijkheid die respect afdwingt. Ze vatten de koe bij de horens en ondergaan een hele transformatie. Daarbij laten ze verandering toe. Ze trainen om zich zet na zet, naar de overwinning toe te werken.

Een kampioen is opgestaan: maak kennis met Tony Yoka

De wereld is een kampioen rijker. Tony Yoka is zijn naam. In 2016 behaalde Yoka Olympisch goud in zijn gewichtsklasse. Een week geleden won Yoka in Parijs zijn tweede professionele bokswedstrijd tegen de Amerikaan Jonathan Rice in zes rondes. Ook al wordt er gefluisterd dat de wedstrijd een partijdig kantje had, feit is dat Yoka tot kampioen werd uitgeroepen. Hij ging opnieuw voor goud. De bokswereld moet voortaan serieus rekening houden met Tony Yoka. Yoka is pas sinds dit jaar als professioneel bokser actief. Hij wordt gecoacht door Virgil Hunter. Het lijkt erop dat Yoka in samenwerking met Hunter aan een sterke opmars bezig is. Hunter is eveneens een klasse apart. Hij heeft samengewerkt met probleemjongeren. Hij kent dus de klappen van de zweep en weet wat er in hun gedachten speelt. Op die manier heeft Hunter geleerd om een jongen zonder zelfvertrouwen om te vormen in een echte kampioen die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Met Hunter in zijn kielzog, zal Yoka nog veel meer goud winnen. Hunter geeft nooit op en voedt diegenen die hij traint met enorm mentale kracht.

Complete transformatie

Er is altijd hoop in de wereld. Door allerlei factoren kan ons zelfvertrouwen op een laag pitje staan, gelukkig verschijnt er altijd wel iemand op het toneel, die ons zijn of haar hand aanreikt. Door die hulp aan te nemen, en ons open te stellen voor nieuwe invloeden, kan er een hele nieuwe wereld opengaan. Een coach kan het verschil maken. Een iemand kan het leven van een ander persoon magisch veranderen. Het begint allemaal met vertrouwen geven. De coach ziet verder en dieper. Hij ziet mogelijkheden die andere mensen nog niet zien. Hij laat alle twijfels achterwege en werkt stap per stap naar zijn doel toe. Hij kneedt een kampioen. Alleen beseft de kampioen in kwestie nog niet dat hij een kampioen is. De coach weet wel beter. Het is niet de eerste keer dat hij een transformatie in werking stelt. Hij overwon eerst zichzelf en past nu de techniek toe op elke persoon die hij coacht. Hij weet dat hij het kan. Hij is een meester in veranderingstechnieken. Een van de belangrijkste sleutels tot succes in het leven is inderdaad zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen geeft vleugels en zorgt dat we tot actie overgaan.

Succesverhaal

Met steeds meer zelfvertrouwen, wordt onze transformatie compleet. Van een schuchter persoon veranderen we in de meest volmaakte versie van onszelf. Elke mens kan door dit proces heen groeien. Onder leiding van de juiste coach krijgen we terug de smaak van het leven en de overwinning te pakken. Jongeren die door de maatschappij verworpen worden, moeten nooit de hoop opgeven. Ze moeten enkel iemand vinden, die hen terug hoop geeft en laat voelen dat ze de moeite waard zijn. In elke persoon schuilt een winnaar. Er is altijd wel een persoon beschikbaar, die deze winnaar terug kan ontwaken. Bokswedstrijden zijn een goede manier om te beseffen, dat het nooit te laat is, om een succesverhaal te schrijven. Een boek telt vele hoofdstukken. Als we de zwarte pagina’s beschouwen als lessen, wordt het verhaal plotseling een pure inspiratiebron. Iedereen put kracht uit een voorbeeld. Laten we een voorbeeld zijn voor anderen en helpen waar we kunnen, om ervoor te zorgen dat we allemaal een winnaarsmentaliteit kunnen ontwikkelen. De wereld houdt van complete transformaties. Alles in de natuur is erop gericht. Constante groei is voor iedereen weggelegd. Boks alle beperkende gedachten uit je leven en ga voor het ultieme goud. Applaus verzekerd!