Stand kwalificaties Wereldkampioenschap voetbal 2018

De kwalificatierondes naar aanleiding van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland zijn bijna afgelopen. 209 voetbalteams schreven zich in voor deze kwalificaties die sinds september 2016 gestart zijn. Midden november 2017 kennen we de resultaten. Via Unibet kan u heerlijk genieten van deze wedstrijden van wereldklasse. Wat is er mooier dan voetbalwedstrijden bekijken op het hoogste niveau? Het is een waar feest voor het voetbalminnend hart. De beste spelers verschijnen er aan de aftrap. De kwalificaties helpen om het kaf van het koren te scheiden. De besten zullen winnen. Dat is een ongeschreven wet. Voetbal vraagt actie en resultaten. Daar draait de wedstrijd uiteindelijk ook om. Zonder resultaten komt een team geen stap verder. De coach moet ervoor zorgen dat zijn team scoort. Kan hij dat niet waarmaken, dan moet hij zelf uiteindelijk een stap terugzetten.

Beslissende rondes

De voetbalteams die mogen deelnemen aan het Wereldkampioenschap voetbal 2018 moeten goede resultaten behalen. De deelnemende teams komen uit zes confederaties: Afrika, Azië, Europa, Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben, Oceanië en ten slotte Zuid-Amerika. In Afrika beslissen drie rondes erover wie naar het Wereldkampioenschap gaat. Momenteel is de derde ronde bezig. In Azië volgen er vier rondes, dan een play off, om te bepalen wie naar Rusland mag gaan. Ronde 4 vindt momenteel plaats. Europa telt twee rondes en bevindt zich in de eerste ronde. Noord- en Centraal-Amerika, alsook de Caraïben organiseren vijf rondes en dan een play off. In Oceanië zorgen drie rondes en een play off voor de namen van de teams die verdergaan. Oceanië is momenteel in de derde ronde. Zuid-Amerika telt een ronde en vervolgens een play off. De teams spelen er momenteel de eerste ronde. Zo is het in elke confederatie spannend om te zien, welke teams er verder gaan. 209 teams zetten hun beste beentje voor.

Goede punten behaald

Op dit moment zijn de volgende acht landen al gekwalificeerd: Iran, Japan, Republiek Korea, Saoedi-Arabië (Azië), België en Rusland (Europa), Mexico (Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben). Voor Zuid-Amerika is Brazilië gekwalificeerd. De voetbalfans in de desbetreffende landen mogen dus juichen. Hun land is in Rusland van de partij. De landen mogen aan het Wereldkampioenschap deelnemen. De acht landen hebben goede punten behaald en dat mag worden gevierd. Buiten de sportieve prestaties is het ook interessant om te zien hoe op wereldschaal landen in vrede en harmonie met elkaar kunnen samenwerken. Naast de dagelijkse negatieve nieuwsberichten over wereldwijde conflicten en dreigende oorlogstoestanden, is het een verademing om landen in een sportieve samenhang op een positieve manier het verschil te zien maken. De wereld is nog steeds een mooie plaats om in te leven. Het hangt er maar van af, waarop we bewust de nadruk willen leggen. Er is geen dag zonder nacht. Na regen volgt zonneschijn. Zonder de donkere nacht, zouden we de fonkelende sterren niet kunnen zien.

De andere kant van de medaille

Een voetbalkampioenschap op wereldschaal is niet alleen een sportieve competitie van het allerhoogste niveau, het is ook een gebeuren, waar veel culturen samensmelten. Elke cultuur heeft zijn eigen charme en rijkdom. De verschillen zijn boeiend en we kunnen veel van elkaar leren. Waar mensen samenkomen, de spelers en de fans, kunnen er ontroerende wisselwerkingen tot stand komen. Er is dus plaats voor competitie, maar ook voor de menselijke factor. Zolang er nog wereldkampioenschappen in vredige omstandigheden kunnen plaatsvinden, mogen we nog van geluk spreken. Het is een teken dat het met de mensheid nog niet zo erg gesteld is. We maken nog plaats en tijd voor samenwerking en algemene vreugde. Rusland bereidt het voetbalfeestje voor. In juni en juli 2018 mag Rusland gastheer zijn. Ook Rusland kan zich zo naar de buitenwereld toe van zijn beste kant tonen. Sport brengt mensen samen, ook op wereldvlak.

De wereld kijkt toe

De wereld kijkt verder in spanning toe, welke landen zich nog voor het Wereldkampioenschap zullen kwalificeren. Binnenkort zijn ook de namen van de resterende landen die er in Rusland bij mogen zijn, bekend. Ondertussen lopen de kwalificatierondes rustig verder. Dag na dag, wedstrijd na wedstrijd, wordt de hele puzzel samengesteld. Met elk gekwalificeerd land wordt er een missend puzzelstukje toegevoegd. Wanneer het geheel helemaal bekend is, zien we een prachtige combinatie. De landen zijn er klaar voor. De toeschouwers kunnen bijna niet wachten om de teams tegen elkaar te zien spelen. Een Wereldkampioenschap beweegt immers de gemoederen. Misschien dat sommige landen de kans nemen, om met andere ogen naar elkaar te zien. We spreken wel een verschillende taal, maar we zijn allemaal mensen met een waaier van emoties.

Liefde en voetbal

De liefde voor het voetbal wordt al tijdens de kwalificatierondes wereldwijd gevoeld. Iedereen is erg betrokken bij de wedstrijden. De spelers krijgen de beste zorgen en worden door de toeschouwers op handen gedragen. Met ogen vol liefde en passie wordt elk moment van de wedstrijd in het geheugen opgeslagen. Van generatie op generatie worden de wedstrijden gevolgd. Er wordt met vuur over de resultaten gesproken. Niet in een land, maar in alle landen die bij het kampioenschap zijn betrokken. Even telt alleen voetbal. Er wordt alleen maar over voetbal gesproken. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Wie zal het Wereldkampioenschap uiteindelijk winnen? Een vraag die op vele lippen brandt. Zou het België zijn, of Mexico of Brazilië? We zullen het volgend jaar in de zomer weten. In plaats van ons teveel op de winnaar te concentreren, kunnen we net zoals in de liefde, ons verder laten drijven en genieten van elk moment. Laten we gewoon ons hart volgen en erin berusten, dat het beste land altijd zal winnen. Elke dag telt en elk voetbalmoment heeft zijn waarde. Geen enkel moment zal ooit hetzelfde zijn. Het is een aaneenschakeling van kostbare momenten van opperste geluk, waar herinneringen ontstaan en worden bewaard. Generaties lang. Uit liefde voor de sport. Het enthousiaste hart van voetballiefhebbers klopt momenteel een beetje sneller.