Slechte week voor Franse teams tijdens de Europa League

De competitiefase van de UEFA Europa League 2017/2018 startte midden september 2017 en loopt nog tot midden mei 2018. Ondertussen zijn we in het 47ste seizoen van het voetbaltoernooi beland. Alle deelnemende teams willen graag winnen, maar tegenslagen behoren eveneens tot de realiteit van het toernooi. Elk team creëert kansen, maar moet ook leren met uitdagingen om te gaan. Zo worden teams sterker. De voorbije week was voor de Franse teams een tegenvaller. Op 7 december tijdens ronde zes verloor Nice van Vitesse met 1-0. Marseille-Salzburg eindigde met 0-0 en ook de wedstrijd tussen Lyon en Atalanta eindigde met 1-0 voor Atalanta. De resultaten zetten de Fransen aan tot verbetering.

Vallen en opstaan

Als de Franse teams het na de nederlagen van de voorbije week zouden opgeven, dan hebben ze de UEFA Europa League wedstrijd op voorhand al verloren. Professionele sporters moeten altijd vooruitblikken met een positieve benadering. Ook de doorsneemens moet leren positief te blijven. Met een positieve instelling bereiken we veel meer. Elk groeiproces vereist dus de kunst om na een tegenvallende periode weer de vruchten te plukken van het leven. De Franse voetbalteams dienen hun slechte prestaties te analyseren en te leren van hun zwakke momenten. Vallen en opstaan zijn daardoor zeer belangrijke vaardigheden. Alle topsporters moeten de juiste balans vinden tussen deze twee vaardigheden.

Bikkelharde realiteit

De resultaten van de diverse groepen tonen de harde realiteit. Cijfers blijven cijfers en daar kan niemand om heen. Misschien hebt u wel goed gegokt en vertonen de resultaten van de teams dezelfde patronen als uw voorspellingen. Of u nu gratis wedt of geld inzet, wedden op sportwedstrijden is en blijft een fascinerende gebeurtenis. Via de verschillende goksites kan u alle wedstrijden van de Europa League volgen. Om de UEFA Europa League te kunnen winnen, moet het voetbalteam echter op voortdurende basis scoren. Enkel de beste voetballers weten hoe ze het verschil kunnen maken. Op dit moment staan zowel Lyon, Marseille als Nice op de tweede plaats in hun groep.

Lyon met elf punten op plaats twee in groep E

Op dit moment staat Lyon met elf punten op de tweede plaats in groep E. De voorbije week slaagde het Franse team er niet in, om de Italianen uit te schakelen. De hoop van de Fransen om de wedstrijd tegen de Italianen te winnen, verdween als sneeuw voor de zon. De Fransen kampten met twijfels, waardoor de tegenpartij groen licht kreeg, om de wedstrijdzege naar zich toe te halen. Daarnaast verloor het Franse team ook nog een speler omdat deze zich tijdens de wedstrijd blesseerde. Atalanta, daarentegen, was de betere partij. Met het doelpunt van Etrit Berisha kon het Italiaanse team indruk maken en eindigde het team als eerste in hun categorie.

Marseille met acht punten op de tweede plaats in groep I

Zoals Lyon eindigde Marseille ook op de tweede plaats in zijn categorie. Marseille slaagde erin, acht punten te verzamelen. Zowel het Oostenrijkse als het Franse team waren de voorbije week aan elkaar gewaagd. Beide teams zagen de gelegenheid om elkaar aan te vallen en deden dit ook. Er was geen ruimte voor medelijden. Het spel werd hard gespeeld. Er werden van beide kanten een aantal pogingen gedaan, om de winst te verzilveren. Niets hielp echter om het tij te doen keren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een bescheiden 0-0. Salzburg kon met opgeheven hoofd het voetbalterrein verlaten. Marseille moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Ook Nice behaalt tweede plaats met negen punten in groep K

Nice bereikte met negen punten eveneens de tweede plaats in groep K. De wedstrijd tussen Nice en Vitesse was spannend. Vitesse won uiteindelijk, maar dankzij de uitstekende inzet van de doelman van Nice, kon Nice de schade beperken. Elk succesvol voetbalteam heeft nood aan een goed functionerende doelman. Dat is maar al te duidelijk. De wedstrijd tussen Nice en Vitesse werd afgerond met 1-0 voor Vitesse.

Tijd voor vernieuwing

Gelukkig duurt de UEFA Europa League nog een tijdje en krijgen alle deelnemende teams nog uitgebreid de kans, om zich van hun beste kant te laten zien. Het publiek kijkt met argusogen toe en hoopt dat hun favoriete team zal winnen. Er is nog een zee van mogelijkheden. Het spel is nog niet volledig gespeeld. Zoals reeds eerder vermeld, komt er na regen altijd zonneschijn. We hebben allemaal af en toe nood aan vernieuwing. De teams die lessen uit het verleden trekken, zijn er als de kippen bij, om in de toekomst betere resultaten te produceren. Geen enkel zichzelf respecterend team wil op de tweede plaats eindigen. De eerste plaats geniet de voorkeur. Dat is zo bij elke professionele competitie.

Ambitie telt

Door regelmatig live en online sportwedstrijden te bekijken, krijgt het publiek en ook u als gokliefhebber, een zeer goede kijk op de sport. Hoe meer voetbalwedstrijden u ziet, hoe beter u weet, welke voorspellingen realistisch zijn en welke niet. Regelmatige training is vereist en ook de nodige ambitie. Elk team wil maar al te graag helemaal vooraan in de rangschikking eindigen, maar daarvoor moet het in topconditie zijn en het ook echt willen. Dat de Fransen een slechte week achter de rug hebben, betekent nog niet het einde van hun wereld. Ze hebben voortdurend de kans om zich te herpakken.

Zorgen aan de kant

Het laatste wat we moeten doen, om verder te geraken in het leven, is ons zorgen maken, over de huidige stand van zaken. Niets in het leven staat vast. Verandering is de enige constante. We hebben genoeg hulpmiddelen, om onze doelstellingen te kunnen realiseren. Als we onze zorgen aan de kant kunnen schuiven, krijgen we meer ruimte, om effectief en efficiënt te handelen. De Fransen moeten nog niet wanhopen. Als ze zich tijdig herpakken, schijnt weldra de zon weer voor hen. De UEFA Europa League zal zoals altijd voor de nodige spanning en sensatie zorgen. Als het Franse publiek achter de Franse teams blijft staan, krijgen de Franse spelers zeker en vast nieuwe moed.