Pro League 1A

Binnenkort is het weer zover. Dan zal u bijna geen mannen meer in het straatbeeld zien. Het zal muisstil zijn. Althans als het van de mannen afhangt. Die hebben dan allemaal een plaatsje voor de televisie gezocht. Met een biertje in de hand en gezellig omringd door hun beste vrienden, zullen ze dan maandenlang genieten van hun favoriete sport: voetbal. Voetbal mag dan voor sommigen een onbegrijpelijk schouwspel zijn, waarbij mannen simpelweg betekenisloos achter een balletje lijken aan te hollen, voor de meeste mannen is het toch een fascinerende activiteit, waarvoor ze even alles laten staan. Vrouwen moeten hun partner dan met rust laten. Mannen vertoeven op dat moment in een andere wereld. Ze vereenzelvigen zich maar al te graag met het euforische gevoel van de winnaar van de voetbalcompetitie. Ze willen de beste zijn. Mannen blijven mannen. Diep in hun hart verlangen ze er nog steeds naar, als echte helden te worden gezien. Voetbal vormt een echte uitlaatklep in het leven van de moderne man.

Dus kijken ze verlangend naar de kalender. Ze tellen de dagen af. Het kan niet snel genoeg gaan. Het lijkt wel een sinterklaasfeest voor grote kinderen. Ze hebben 28 juli duidelijk omcirkeld. Deze dag is heilig. Het is namelijk de eerste dag van de Belgische voetbalcompetitie op het hoogste professionele niveau. De eerste klasse A-competitie kan niet over het hoofd worden gezien. Het is een gebeurtenis met een centrale rol in hun leven. Sinds 1895 slaan mannenharten sneller voor deze wedstrijd. Gelukkig duurt de wedstrijd een tijdje: van 28 juli 2017 tot mei 2018. Als de Jupiler Pro League of Profvoetbal 1A begint, dan worden mannen weer echte mannen. Ze gaan volledig in het spel op en leven volledig mee met de waaier aan emoties die een voetbalcompetitie met zich meebrengt. Met een lach en een traan beleven ze alle emoties van hun favoriete voetbalteams. Vrouwen zullen de ogen van hun partners dan zien oplichten alsof deze hun favoriete maaltijd krijgen opgediend. Het smaakt naar meer.

Een hart voor voetbal

De meeste mannen houden van voetbal. Er zijn meerdere verklaringen hiervoor te vinden. Als u deze verklaringen als vrouw kent, dan zal u vast op een heel andere manier naar uw partner kijken. Het ego van mannen worden namelijk gestreeld als ze met kennis van zaken over voetbal kunnen spreken. Ze krijgen dan het gevoel een echte deskundige te zijn. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen enorm. Ze staan hun mannetje. Ook zouden ze ervan genieten, samen met andere mannen naar voetbal te kijken, omdat ze zich meer verbonden voelen. Dat schept een diepe band. Voetbal verlaagt ook agressieve gevoelens bij mannen. Ze worden er vredelievender door. Eindelijk mogen ze zich eens laten gaan en moeten ze niet te diep nadenken over het leven. Ze ontsnappen eveneens even aan het gepraat van hun vrouwen. Vrouwen praten graag. Mannen niet altijd. Eindelijk hebben ze rust en kunnen ze dankbaar van een andere wereld genieten.

Vrouwen houden voor een keer ook maar best de uitgaven van hun mannen in de gaten. Het zijn niet altijd de vrouwen die het huishoudelijk budget beïnvloeden. Tijdens de Pro League worden er immers altijd truitjes van favoriete spelers verkocht. Het is moeilijk voor een man om hieraan te weerstaan. Dus als uw man tijdens het Pro League seizoen even geen voetbal op televisie kijkt, dan bevindt hij zich misschien wel in een van de vele winkels voor echte fans. De kans is groot dat mannen zich hier ontpoppen tot echte verzamelaars. Zo werden vorig jaar de truitjes met de naam van Junior Edmilson (Standard) het vaakst verkocht. Ook de shirtjes met de namen van andere Standard spelers als Dossevi, Trebel, Valdes en Santini scoorden goed. Bij Club Brugge waren de shirtjes van Jelle Vossen het meest in trek. Ook de truitjes van de Anderlecht spelers Youri Tielemans, Dennis Praet, Steven Defour, Alexander Büttner en Stefano Okaka konden op veel belangstelling rekenen.

Wedstrijdplanning

Het Pro League seizoen 2017-2018 begint met een wedstrijd van formaat. De openingswedstrijd op 28 juli 2017 om 20u30 in het Bosuilstadion te Deurne zal veel mannen aan de televisie gekluisterd houden. Antwerp speelt dan immers tegen Anderlecht. Beide ploegen hebben als kampioen hun sporen verdiend. Zo won Antwerp de Proximus League en Anderlecht de Jupiler Pro League. Als twee kampioenen tegenover mekaar staan, gaat de adrenaline bij mannen extra omhoog. Deze spannende openingswedstrijd mag zeker niet gemist worden. De volgende dag, 29 juli 2017, om 18u is het de beurt aan Club Brugge en Lokeren. Twee uur later spelen KRC Genk en Waasland-Beveren tegen elkaar en ook Eupen tegen Zulte Waregem. Om 20u30 vechten Charleroi en Kortrijk voor de zege. Op 30 juli 2017 om 14u30 staan KV Mechelen en Standard tegenover elkaar. Om 18u volgt de wedstrijd tussen STVV en AA Gent. De speeldag sluit af met de wedstrijd tussen Oostende en Moeskroen.

Op vrijdag 4 augustus mogen Standard en Genk hun eer op het voetbalveld komen verdedigen. Op 6 augustus kan de wedstrijd tussen Anderlecht en Oostende bekeken worden. Op 11 augustus volgt de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge. Op 13 augustus is het de beurt aan Charleroi en Anderlecht enerzijds en STVV en Standard anderzijds. Tot en met 10 september 2017 zijn de momenten waarop de competitie gespeeld wordt, al in kaart gebracht. Slechts voor enkele wedstrijden moeten de krijtlijnen nog worden uitgezet, omdat dat afhangt van de prestaties van de Belgische teams tijdens de voorrondes van de Europa League. Wedstrijden die alle aandacht naar zich toe zullen trekken, zijn die tussen Club Brugge en AA Gent en die tussen Anderlecht en Standard. Beide wedstrijden worden gespeeld tijdens het weekend van eind september/begin oktober 2017. De topper Anderlecht tegenover Club Brugge vindt plaats tijdens het eerste weekend van november 2017. Voor de meeste mannen zal het Pro League voetbalmenu erg smaken. Was het maar al zo ver. Dan kan het grote voetbalfeest eindelijk beginnen.