Marouane Fellaini aan de kant door kuit blessure

Een flinke tegenvaller voor Manchester United, want de Belgische middenvelder Marouane Fellaini is uitgeschakeld door een kuit blessure. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft bevestigd dat zijn Belgische sterspeler de komende periode niet aan spelen toe zal komen en onder behandeling moet van de medische staff van Manchester United.

Voorspelling: herstel duurt kleine maand

De blessure van Fellaini  is niet van erg zware aard, maar de middenvelder zal naar alle waarschijnlijkheid de komende maand niet aan spelen toe komen. Niet dat de Belg veel speeltijd kreeg sinds Ole Gunnar Solskjaer aan het roer staat bij United na het vertrek van José Mourinho, Fellaini speelde slechts 31 minuten onder Solskjaer, en reisde verleden week niet met het team mee naar Tottenham Hotspurs.

Door de blessure van Marouane Fellaini zal de Belg en Rode Duivel niet in actie komen tegen Arsenal in de vierde ronde van de FA Cup volgende week. En ook de wedstrijd thuis tegen Paris Saint-Germain op 12 februari zal Fellaini aan zich voorbij zien gaan.  Een erg groot probleem ziet coach Solskjaer er niet in.

“Er zijn niet veel problemen in het team, slechts kleine ongemakken zoals die er altijd zijn in deze fase van het seizoen. Chris Smalling en Marcos Rojo zijn zojuist weer begonnen met loop training, ze zijn dus niet fit. Alex Sanchez heeft de hele weer mee getraind en zal dus hopelijk weer beschikbaar zijn. En Felli is degene die er voor een langere periode uit ligt. Hij zal een paar weken uit de roulatie zijn. Hij zal waarschijnlijk pas weer over drie tot vier weken fit zijn. Hij heeft een kuit probleem en dat is jammer.

X-factor van Marouane Fellaini is werklust

“Verschillende spelers hebben verschillende X-factors en we weten allemaal wat de X-factor is van Felli; hij zal enorm hard gaan werken om weer fit te zijn voor de grote en belangrijke wedstrijden die er aan zitten te komen.

Komend weekend zal Manchester United Brighton ontvangen in de Premier League. In deze match, die normaal gesproken geen grote horde mag zijn voor de club uit Manchester, kan United de zevende achtereenvolgende overwinning noteren, in verschillende competities. Dat zou voor het eerst zijn sinds januari 2017.

Vorige week werd Tottenham verslagen op eigen grond. De ploeg uit Wembley staat momenteel derde op de ranglijst en was dus een geduchte tegenstander. Maar in Brighton, zo denkt Ole Gunnar Solskjaer, schuilt gevaar voor prima draaiende team van manchester United.

“Zoals ik al eerder heb gezegd, je gaat elke wedstrijd in als de coach van Manchester United, als speller of coach die denkt dat hij de volgende ook wel zal winnen. Dat schuilt in de aard van de club. We hebben zes goede wedstrijden gespeeld maar de volgende wedstrijden worden belangrijk.”

“Iedereen zei dat Tottenham Hotspurs de test zou worden, maar dat was geen test in karakter. Want elke speler was voorbereid op een zware wedstrijd. Ik ben benieuwd naar de reactie van de spelers in een thuis wedstrijd tegen een tegenstander die je zou moeten domineren en waarvan je zou moeten winnen.”

Geluk voor Scott McTominay

De één zijn dood is de ander z’n brood zullen we maar zeggen. Want door de blessure van Fellaini is er een lichtpuntje ontstaan voor Scott McTominay. De kans dat de middenvelder verhuurd zal worden is ineens een stuk kleiner geworden, zo heeft ook Solskjaer toegegeven. Want de blessure van Marouane Fellaini heeft doorgaans een kleine maand nodig om te herstellen en het gat van de afwezige Belg kan prima door de Brit worden opgevuld.

Dat bij coach Ole Gunnar Solskjaer niet direct alle alarmbellen af zijn gegaan met het nieuws van de blessure van zijn middenvelder is gemakkelijk te verklaren. Heel erg op de belg heeft Solskjaer namelijk niet geleund. Sterker nog, de coach liet Fellaini slechts twee keer invallen, en gunde hem geen enkele keer een basisplaats.

De lokale Britse tabloids hebben dan ook bericht over een mogelijke transfer van Marouane Fellaini in de transfer periode van januari. Maar de blessure van Fellaini heeft roet in het eten gegooid en een transfer naar een nieuwe uitdaging lijkt er voor de Belg deze winter niet meer in te zitten. Toch wedden op een nieuwe club voor Fellaini? Doe het op gratis goksites als Circus of Unibet.

Marouane werkt maximaal aan herstel

Toch schat Solskjaer de kansen van Fellaine, zei het bij Manchester United, zei het ergens anders, hoog in. Want volgens de Noorse coach beschikt de 31-jarige aanvaller over een behoorlijke portie doorzettingsvermogen waardoor de Belg er alles aan zal doen om op tijd fit te zijn voor de grote wedstrijden die ook in februari weer gespeeld moeten gaan worden. Zoals de wedstrijden in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Scott McTominay zal dus waarschijnlijk nog wel even in Manchester blijven en dat is dan weer slecht nieuws voor Celtic, die met Manchester United in onderhandeling was over het overnemen van de Schotse middenveld via een huurcontract. Het zal voor Scott McTominay wellicht niet eens heel positief vallen, want de kans is groot is dat de middenvelder liever een vaste waarde is bij Celtic dan een ‘bench warmer’ bij het grote Manchester United.

Hoe dan ook lijkt een transfer in de winter van 2019 voor de Schot uitgesloten. De uitvoerend manager van Manchester United: “Scott werkt enorm hard. Hij is nog jong en ik geloof in hem. We zijn bezig met zijn contract. Maar met de blessure van Felli, en met de ploeg die we nu hebben, ben ik er niet van overtuigd dat we ruimte zullen gaan zien een mogelijk vertrek van Scott naar Celtic.”

De internationale Mercato is nog altijd gaande, de transferperiode is nog niet voorbij en zal nog een groot gedeelte van januari in beslag nemen. Maar door een blessure van Marouane Fellaini zal een vertrek van onze landgenoot niet logisch zijn. Maar Fellaini heeft aangegeven zich prima op zijn plek te voelen bij Manchester United en zal er op gebrand zijn zijn talenten ook aan de nieuwe coach van United, Solskjaer te laten zien. Wat de toekomst hem gaat brengen lees je hier.