Hazard blijft bij Chelsea

Eden Hazard doet niet mee aan de stoelendans van de internationale transfer periode en hij blijft zitten waar hij zit. Hij blijft dus in het blauwe shirt van Chelsea spelen, hoewel er geruchten waren dat hij naar Real Madrid zou vertrekken.

Geruchten na WK 2018

Geruchten die Eden Hazard zelf in de wereld heeft geholpen door te zinspelen op een vertrek bij Chelsea na het WK 2018 in Rusland. Hazard is inmiddels 27 jaar en is dit seizoen zijn zevende seizoen bij Chelsea begonnen. Na zijn vertrek uit Lille in juni 2012 is in dienst gebleven bij de club uit Londen. Zijn contract duurt nog twee jaar, en de sterspeler van de Rode Duivels heeft aangegeven dat hij, ondanks wat hij eerder dit jaar verkondigde, gelukkig is bij Chelsea.

Het huidige contract van Hazard werd in 2015 getekend is dus nog niet uitgediend. In zijn tijd bij Chelsea schreef Hazard één FA Cup, twee Premier League titels, één League Cup en één Europa League bij op zijn palmares. Toch moet de vijfde plaats van Chelsea in de Premier League van vorig jaar de Belg pijn doen, het sluit de club immers uit van deelname aan de Champions League.

Nadat Hazard België hielp met het behalen van de derde plaats op het WK in Rusland dit jaar wond hij er geen doekjes om, hij wild weg van Stamford Bridge: “Na zes mooie jaren bij Chelsea is het wellicht tijd om wat anders te ontdekken. En iedereen weet welke locatie dan mijn voorkeur heeft.” De Spaanse transfer window is nog open maar Chelsea laat Hazard niet gaan.

Hazard: “Iedereen weet wat ik heb gezegd na het WK, maar ik ben gelukkig hier en ik wil er nog niet over praten. Er is al teveel over gezegd, veel nonsens ook. De transfer window in Engeland is gesloten. Als Chelsea mij verkoopt kunnen ze niemand halen. Het zou een beetje vreemd zijn als ze mij verkopen zonder versterking te halen.”

Real Madrid blijf droom

Real Madrid wordt vaak gelinkt aan Eden Hazard. De Spaanse topclub zou de zinnen op de Belg hebben gezet en een bod hebben uitgebracht. Dit bod heeft het echter niet gehaald, of was niet goed genoeg voor Chelsea om tot een verkoop verleid te worden.

Dat Real Madrid niet te diep in de buidel wil tasten voor de spits van de Rode Duivels lijkt vrij logisch. Men is op zoek naar een vervanger van Cristiano Ronaldo, en dan is Hazard een betaalbaarder alternatief dan Kylian Mbappe of Neymar. Dat Hazard dan zelf heeft aangegeven naar Real Madrid te willen lijkt dan haast te toevallig.

Maar hoe zeer zal Hazard ooit Ronaldo kunnen vervangen? Een echte topscorer is Eden Hazard niet te noemen, dus zal Real nooit meer willen betalen dan wat Hazard waard is. Daar komt bij, in het huidige voetbal is een voetballer van 27 jaar op de top van zij kunnen, daar zit weinig rek meer in. Gaat een club de hoofdprijs betalen voor een voetballer die eigenlijk alleen maar slechter zal worden?

Real Madrid haalde al Thibaut Courtois

Daar komt bij dat Real Madrid ook al Thibaut Courtois van Chelsea overgenomen heeft. De koop van de keeper zal nogal wat van de financiële reserves van Real gevraagd hebben, en dat drukt op het financiële vermogen nog een grote aankoop te kunnen doen.

Naar verluid vroeg Chelsea een vrij exorbitant hoog bedrag voor Hazard. Het genoemde bedrag ging richting de transfersom die een jaar geleden voor Neymar is weggelegd. Niet gek dat Real niet gehapt heeft.

De doelman van de Rode Duivels, Thibaut Courtois, is, als het aan hem ligt, een wegbereider voor de komst van Eden Hazard naar Real. De doelman heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij de komst van zijn ploeggenoot bij Chelsea naar Bernabéu wel ziet zitten. De medische keuring van Courtois zit er op en de doelman is met vlag en wimpel geslaagd. Real Madrid heeft naar verluid zo’n 33 miljoen pond betaald voor Thibaut Courtois.

Courtois over de mogelijke komst van Hazard naar Real Madrid: “Hij is een geweldige speler. Ik zou graag weer met hem samenspelen. We moeten afwachten wat de toekomst gaat brengen, maar als hij op een dag deze kant op komt zou dat fantastisch zijn.”

Chelsea bevestigde het vertrek van Courtois op de website van club, waarin het met niets dan lof sprak over de keeper: “Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van de club, en we wensen hem alle geluk in de toekomst.”

De huidige keeper van Real Madrid, Kelyor Navas was duidelijk over hoe hij dacht over de komst van de Belgische keeper naar Real: Vertel iedereen luid en duidelijk, ik heb net zoveel enthousiasme voor vertrekken uit Madrid als ik heb voor doodgaan.

Courtois hield twee keer in zijn carrière de Premier League schaal boven zijn hoofd en gaat waarschijnlijk graag nog even door met het winnen van titels. Of dat bij Real in het verschiet ligt is nog maar zeer de vraag. De Spaanse club won drie keer op rij de Champions League maar heeft afgelopen transferperiode een behoorlijke leegloop gekend.

Courtois nieuwe hoeksteen voor succes van Real?

Toch heeft Courtois alle vertrouwen in de toekomst: “Ik wil nieuwe succes toevoegen aan de geschiedenis van de club. Onze uitdaging dit seizoen is het winnen van elke prijs die we kunnen winnen. We hebben een geweldig team en ik hoop dat ik het team kan helpen winnen.”

Eden Hazard, ondertussen, vertoeft nog steeds in een regenachtig Londen en zal om die reden alleen al spijt hebben van het stuklopen van de onderhandelingen tussen zijn huidige en zijn gewenste werkgever. Daar komt bij dat de competitie in Groot Brittannië moordend is. Er zijn zo zes teams op te noemen die meedingen om nationaal en internationaal succes.

Echt een bovenliggende partij, zoals Real Madrid wel is in Spanje, ontbreekt in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat maakt de Britse competitie ook enorm spannend. Sluit eens een weddenschap op winst van één van de ploegen in de Premier League op gratis goksites als Circus of Bet777 en je maakt de competitie nog spannender!