De Verenigde Arabische Emiraten zijn klaar voor een topwedstrijd. Op zondag 26 november 2017 flirten de Formule 1-piloten opnieuw met de tijd. De Grand Prix van Abu Dhabi staat duidelijk op de kalender gemarkeerd. Sinds 2009 knallen de racewagens met volle snelheid op het Yas Marina Circuit. Het is een race tegen de tijd, waarbij elke seconde telt. Twee Formule 1-piloten hebben al driemaal een titel in de wacht gesleept: de Brit Lewis Hamilton en de Duitser Sebastian Vettel.
In 2016 werd Hamilton eerste met Mercedes en Vettel belandde met Ferrari op de derde plaats. Op zondag 26 november 2017 kennen we de naam van de nieuwe winnaar. De meeste kleine jongens houden van sportautootjes en ook als ze groter worden, behouden de meesten van hen, nog een passie voor snelle wagens. De Grand Prix van Abu Dhabi zal dus met absolute zekerheid opnieuw heel veel raceliefhebbers bij elkaar brengen. Die zullen genieten van de snelheid van de wagens, het geluid van de motoren en de spanning en sensatie die dergelijke competities met zich meebrengen.
Alle Formule 1-piloten hebben een ding gemeen: ze hebben geleerd om risico’s te durven nemen. Mochten ze met angst in de bestuurderszetel plaatsnemen, dan zouden ze nooit de focus kunnen bereiken, om elke bocht behendig te nemen. Elke seconde telt en angst is een slechte raadgever. De piloten worden voortdurend op de hielen gezeten door hun concurrenten en de wet van de snelsten is ongenadig. Met enkele seconden twijfel kan de piloot zijn winst op de weg wel vergeten. Wedden op sportwedstrijden is ook een vorm van risico nemen. Niets is absoluut zeker.
Maar wanneer u met een bang hart begint te wedden, dan verkleint u uw denkvermogen en ontsnappen er een aantal interessante kansen. Zelfs bij online weddenschappen dient u uw tijd niet te verliezen aan angst en onzekerheid. U dient zich goed voor te bereiden en dan kan u de wereld aan. Het leven in het algemeen vraagt van ons om risico’s te nemen. Blijven we in onze comfortzone zitten, dan stagneert ons leven. Gaan we gezonde risico’s aan, dan geven we onszelf een boodschap van vertrouwen. We weten dat we de situatie aankunnen en dat maakt dat we sterker worden. Elke ervaring maakt ons tot de mensen die we vandaag zijn.
Ferrari weerspiegelt Italiaanse klasse en het merk wil een wereld van dromen en emoties creëren. Mercedes houdt van degelijkheid en kiest voor het ‘beste of niets’. De piloten die voor de verschillende teams rijden, Hamilton (Mercedes) en Vettel (Ferrari) belichamen deze slogans evenzeer. Hamilton doet wat Mercedes voor staat: het beste of niets. Hamilton staat op dit moment op de nummer 1 in het Formule 1-seizoen. Vettel volgt op de tweede plaats. Beide piloten zijn geboren winnaars en hebben het DNA van een kampioen.
Samen met de persoonlijkheden van de F1-piloten staat er ook een heel merk achter het racende team. Er draait een hele geldmachine om niets aan het toeval over te laten. De piloten krijgen het beste materiaal en de beste begeleiding. Ze moeten enkel de moed hebben om hun race te rijden. Dat is niet iets dat voor iedereen is weggelegd. De piloten hebben een unieke persoonlijkheid en hebben geleerd om een bepaalde manier te denken en te handelen om de tijd sneller af te zijn. Toch moeten ze niet spelen met leven en dood en dat weten ze. Ze zijn in de eerste plaats nog altijd mensen van vlees en bloed en hun familie en vrienden willen hen graag in leven houden.
De onmiddellijke omgeving van F1-piloten moet juist omwille van de grote risico’s die er bij Formule 1-wedstrijden optreden, hun zorgen en angsten leren loslaten. Mochten zij zich voortdurend zorgen beginnen maken, dan zouden ook zij geen leven meer hebben. Verder moeten ze erin geloven dat de piloten weten waar ze mee bezig zijn. Het zijn volwassen personen die op een aparte manier hun brood verdienen. Hamilton en Vettel hebben hun hart gevolgd. Ze leven van de passie van de spanning en sensatie. Ze kiezen daarmee bewust voor een uitdagend leven.
De adrenaline in hun bloed vertoont regelmatig zeer hoge pieken. Hun lichaam en geest wordt op een natuurlijke manier klaargemaakt voor topprestaties. Het kan verslavend werken. De Formule 1-piloten houden er alleszins echt van. Kleine jongetjes worden door deze grote sterren geïnspireerd. Nu spelen deze kinderen misschien nog met speelgoedautootjes maar er komt ooit een dag waar ook zij op hun beurt, tot grootse dingen in staat zijn. Tot het zover is, zullen Hamilton en Vettel nog lang de koningen van de Formule 1 blijven.
Op het Yas Marina Circuit moeten de piloten 55 rondes afleggen. Dat is een hele weg. Toch blijven de piloten uiterst geconcentreerd en geduldig. Er komt ooit een einde aan het licht van de tunnel. Beheerst blijven de F1-helden in hun racewagens zitten en sturen ze hun wagens alsof hun leven ervan afhangt. Ze geven niet op en denken alleen maar aan winnen. Ze denken misschien zelfs dat de hele wereld om hen draait. Voor een moment lijkt dat ook zo. Het publiek kijkt met de grootste verbazing toe en vraagt zich af, hoe ze het klaarspelen. Maar iedere keer doen ze het weer.
Ze gaan er volledig voor. De Formule 1 wordt elke keer weer gereden en hoeveel rondes er ook moeten gereden worden, de topsporters doen het gewoon. Het wordt een combinatie van de slogans van Ferrari en Mercedes : dromen waarmaken en ervoor zorgen dat je de beste bent. Niet tevreden zijn met de tweede plaats, maar alles in het werk stellen om geen enkele concurrent voorsprong te laten krijgen. Zo worden echte winnaars geboren. De nummer een positie is gegeerd maar we moeten alles geven. Dan winnen we verdiend goud.