Extreem dure voetbaltransfers die u doen duizelen

De zon schijnt, het is zomer en dus volop komkommertijd. Niet dat er dan niets te gebeuren valt. U en ik genieten van een heerlijke vakantie. We kunnen eindelijk genieten van rust na maanden van hard werken. In de voetbalwereld verandert het decor echter nogal wat. Zomer betekent dat we ons midden in het seizoen van de mercato bevinden, waar voetbalspelers wereldwijd de kans krijgen om van club te veranderen. Vaak worden hier enorme transferbedragen uitgegeven. Geld maakt niet gelukkig, maar met geld kan men in de voetbalwereld bergen verzetten. Clubs doen er alles aan om hun favoriete speler in hun kamp te krijgen. De voetbalsport is immens populair en winst of verlies kan de doodsteek van een voetbalploeg betekenen.

Veel mensen verdienen hun brood aan de voetbalsport. Naast de voetbalspelers, moet het personeel dat actief verbonden is aan de club, ook betaald worden. Zonder geld kan een club echt niets bereiken. Het vormt de sleutel van hun toekomst. Voetbalclubs halen hun inkomsten uit contracten die ze afsluiten met sponsors. Ze kloppen aan bij zeer vermogende bedrijven, miljardairs en sjeiks om hun bestaan te financieren en een gouden toekomst te verzekeren. Met het sponsorgeld worden de beste voetbalspelers ter wereld aangekocht. Dit beïnvloedt het succes van de voetbalclub enorm. Het is een aparte wereld.

Dankzij het geld van de sponsors kan de realiteit er voor een voetbalclub er plots heel anders uitzien. Het gaat om eer en prestige. Als een club erin slaagt, een stervoetballer aan te kopen, zijn de ogen van de hele wereld op hen gericht. De schitterende glans van de kampioen doet alle ogen stralen. Met de aankoop van de topspeler ontstaan er torenhoge hoopvolle verwachtingen. Voor een stervoetballer wordt zeer veel geld uitgegeven. Extreem veel geld. U zal ervan duizelen, indien u de bedragen kent.

De tien duurste transfers ooit

Wat hebben topvoetballers als Bale (Wales), Suarez (Uruguay), Ronaldo (Portugal), Rodriguez (Columbia), Zidane (Frankrijk), Ibrahimovic (Zweden), Kaka (Brazilië), Cavani (Uruguay), Luiz (Brazilië) en Figo (Portugal) gemeen? Behalve dat ze de wereldpers haalden wegens hun voetbalkwaliteiten, vormen ze een klasse apart in de voetbalwereld. Alle tien spelers zijn erin geslaagd een prijskaartje van tussen de 62 en de 100 miljoen euro aan hun naam te verbinden. Ze vormen het clubje van de duurste voetbaltransfers ooit in de voetbalgeschiedenis.

Gareth Bale staat op nummer een met een totale transfersom van 100 miljoen euro. Deze som werd in 2013 door Real Madrid betaald. Dan volgt Luis Suarez. Voor 94,7 miljoen euro maakte hij in 2014 de overgang van Liverpool naar Barcelona. Cristiano Ronaldo staat op de derde plaats. In 2009 werd hij voor 94 miljoen euro aangekocht door Real Madrid. Voor James Rodriguez betaalde Real Madrid in 2014 70 miljoen euro en voor Zinedine Zidane was dat nog 75 miljoen euro in 2001. Plaats nummer 6 in de ranglijst van duurste voetbaltransfers ooit staat op naam van Zlatan Ibrahimovic. Barcelona legde voor de Zweed in 2009 het mooie bedrag van 69 miljoen euro neer.

Ricardo Kaka werd eveneens opgekocht door Real Madrid in 2009 voor de indrukwekkende som van 68 miljoen euro. Nummer acht is Edinson Cavani. De stervoetballer uit Uruguay ruilde in 2013 Napoli voor Paris Saint-Germain voor de transfersom van 64 miljoen euro. Diezelfde Franse club gaf ook 62.6 miljoen euro uit voor de Braziliaan David Luiz zodat deze Chelsea achter zich kon laten.

De tiende duurste voetbaltransfer in de geschiedenis is die van de Portugese topvoetballer Luis Figo. Om Barcelona in te ruilen voor Real Madrid, werd in 2000 het enorme bedrag van 62 miljoen euro op tafel gelegd. De tien topvoetballers hebben daarmee voor eeuwig hun naam in gouden letters in de geschiedenisboeken geschreven. Het zijn bedragen die zo indrukwekkend zijn, dat u met u gezond verstand nooit zal kunnen vatten hoe dit ooit mogelijk kon zijn.

Een prijskaartje van 100 miljoen euro

De hoogste som geld die ooit voor een topvoetballer betaald is, bedraagt 100 miljoen euro. Dat is een enorm bedrag. Ter vergelijking, waarvoor zou u dat geld nog kunnen gebruiken? Als u een goed hart heeft, kan u het inzetten voor een goed doel, u kan ook een deel investeren in online sportweddenschappen. Daar zal u nog veel plezier aan beleven ook. Indien u geniet van de kunst van online wedden. Het kan ook nog extra winst opleveren. Een mooie groeikans voor uw budget. Daarnaast kan u eindelijk al uw dromen waarmaken.

Dromen hebben echter ook een prijskaartje. Met 100 miljoen euro in uw bezit, kan u nu ook de sponsor worden van de dromen van uw partner, kinderen en vrienden. Dat geeft u vast en zeker een immens goed gevoel. Mocht u toch nog geen inspiratie hebben, wat u zoal met 100 miljoen euro kan doen, dan helpen we u graag op weg. Met een kwart van de 100 miljoen euro kan u al een klein pretpark kopen, dan heeft u nog 75 miljoen euro over. Voor ongeveer 50 miljoen euro kan u een Boeing 737-700 kopen. Daar kunnen 150 mensen in. Vlieg ermee naar de bestemming van uw dromen en geniet met volle teugen van uw leven.

U leeft ten slotte maar eenmaal. Nu hebt u nog ongeveer 25 miljoen euro over. Houdt u van dure auto’s, voeg dan nog een paar exclusieve exemplaren aan uw collectie toe. Zo kost een Koenigsegg Trevita al gauw 2 miljoen euro. Maar wat is 2 miljoen euro nu, indien uw totale budget gelijk is aan 100 miljoen euro? Dat is dan een meevaller, toch? Geld maakt niet gelukkig, maar het zet wel aan tot dromen. Met het juiste budget tovert u een glimlach op de gezichten van u en uw geliefde omgeving. Met online weddenschappen kan u alvast een mooi bedrag bijeen sparen. U bent van harte welkom op een van onze sites. U zet vandaag toch ook de eerste stap naar een gouden toekomst?