De meest recente voetbaltransfers tijdens de mercato

De zomer loopt ten einde. De vakantieherinneringen worden opgeborgen. Het nieuwe schooljaar komt er met snelle schreden aan. Ook in de voetbalwereld kondigt er zich een einde aan. Het seizoen van de mercato sluit zijn boeken eind augustus 2017. Maar niet getreurd, een einde betekent ook meteen een nieuw begin voor vele voetbalspelers. Er hangt dus veel verandering in de lucht. De voetbalwereld is hoopvol. Iedereen gaat er vanuit dat de stoelendans mooie vruchten gaat creëren. Alle ogen zijn dus gericht op wat er zich de laatste dagen nog allemaal op de transfermarkt afspeelt. Het is ook voor u interessant om het nieuws van de transfers op de voet te volgen, omdat het indirect en direct ook de gang van zaken van uw sportweddenschappen bepaalt. Voetbalclubs worden met de aankoop van een topspeler plots nog succesvoller.

Een greep uit de laatste transfers van eind augustus 2017

Kevin Wimmer

Kevin Wimmer (Oostenrijker) mag voor 18 miljoen Britse pond van Tottenham naar Stoke. De manager van Stoke, Mark Hughes, ziet de komst van Wimmer met veel vreugde tegemoet. De strategie van Stoke houdt in, de club op het gebied van verdediging te versterken. Met de komst van Wimmer, een succesvolle verdediger, ziet Stoke een positieve evolutie in de toekomstige resultaten van de club. Wimmer wordt aan het rijtje met andere uitstekende verdedigers als Kurt Zouma en Bruno Martins Indi toegevoegd. In totaal heeft Stoke tijdens de mercato zeven voetballers een contract aangeboden.

Sone Aluko

Het bedrag van 7,5 miljoen Britse pond werd neergeteld, om Sone Aluko (Nigeriaan) naar Reading te verplaatsen. Aluko verlaat dus Fulham. Reading stond erop, Aluko aan zijn club toe te voegen, omdat de speler erg goed met de bal kan omgaan. Hij slaagt erin, de bal goed te laten rollen en bij zich te houden. De tegenspelers zullen hem niet zomaar op het veld kunnen negeren. Reading heeft over deze transfer dus goed nagedacht. De manager van Reading, Jaap Stam, wil de juiste spelers aan de club toevoegen, zodat succes verzekerd is. Stam beseft erg goed dat het geen gemakkelijke opgave is, om de juiste spelers tijdens de transferperiode aan te trekken.

Jack Byrne

De Ier Jack Byrne verlaat Wigan en trekt naar Oldham. Met Byrne haalt de club van Oldham een speler in huis, die niets aan het toeval zal overlaten, om zijn club op het voetbalveld te laten scoren. Hij blaakt van zelfvertrouwen. Hij omschrijft zichzelf als een technische speler die de bal niet schuwt en er graag tegenaan schopt. Hij vindt altijd wel een manier om de bal naar de juiste speler door te geven. Oldham heeft met Byrne een echte teamspeler in huis gehaald. Het seizoen van Oldham zal dus positief en met een goed gevoel starten. Dat staat als een paal boven water.

Nouha Dicko

Voetballer Nouha Dicko (geboren in Frankrijk, maar vertegenwoordigt Mali) verruilt Wolves voor Hull voor een nog onbekende transfersom. Dicko heeft bij Wolves een mooie reputatie opgebouwd, aangezien hij 35 goals maakte over een reeks van 108 wedstrijden. In 2015 kreeg Dicko nog met een ernstige knieblessure af te rekenen. Voetballers moeten ook leren vallen en opstaan. Dicko herstelde goed en liet weer van zich horen. Hij staat er weer. Hull was voornamelijk in Dicko geïnteresseerd, omdat de speler tijdens sleutelmomenten zeer goed de bal kan doorspelen. Hij is ook een kei in dribbelen.

Jamille Matt

De Jamaicaan Jamille Matt gaat voor Grimsby spelen. Blackpool moet het dus zonder Matt stellen. Matt staat erom bekend, goed te presteren. Hij scoort vaak. Tussen 2010 en 2013 maakte hij voor Kidderminster Harriers 22 goals op 62 wedstrijden. Van 2013 tot 2016 kon hij 14 maal scoren voor Fleetwood Town over een totaal van 56 wedstrijden. Grimsby is dan ook erg trots, om Matt aan hun club toe te voegen. De teller om de goals aan te duiden, staat alvast klaar. Jamille Matt mag laten zien wat hij waard is.

Het einde van de mercato nadert

Costa, Countinho en Mbappe

De periode van de zomerse transfers maakt zich op voor de aftocht maar er circuleren toch nog enkele namen, waarvoor er nog een overeenkomst in de maak is. Op de valreep kunnen er dus nog een aantal stukjes de voetbalpuzzels compleet maken. Zo wil Diego Costa graag naar Atletico. Barcelona wenst dat Phillippe Countinho een van zijn spelers wordt. Er bestaat een kans dat Liverpool Coutinho laat gaan, maar daar moet dan wel het juiste bedrag tegenover staan. Kylian Mbappe staat op het punt Monaco voor Paris Saint-Germain te verlaten. Paris Saint-German heeft zijn zinnen op Mbappe gezet. De mercato beweegt de voetbalwereld nog. De transfers liggen nog niet stil. Er hangt duidelijk nog verandering in de lucht.

De kaarten zijn bijna geschud

In de voetbalwereld zijn de kaarten dus bijna geschud en kan het spel beginnen. Voetbal is een echte business geworden. De transfersommen hebben ons deze zomer flink doen duizelen. Voetballers, die voor hoge bedragen hun club verruilden, beseffen maar al te goed, dat ze nu hun beste beentje moeten voorzetten. De managers van de clubs verwachten nu uitstekende resultaten. Als professionele voetballers hebben de sterren van het voetbalveld wel geleerd, hoe ze met zulke druk moeten omgaan. Ook het publiek koestert na enkele spraakmakende transfers hoge verwachtingen. Iedereen met een hart voor voetbal kijkt dus alvast met vreugde vooruit, naar wat zal komen. De spelers mogen dan wel op nieuwe podia verschijnen, als ze met een nieuwe club in zee gaan, zullen hun prestaties toch in de lijn van de verwachtingen moeten liggen. Anders zal het kaartenhuisje het snel begeven. Welke veranderingen hebt u deze zomer doorgevoerd? Of zal u net voor het nieuwe schooljaar nog invoeren? Het spreekt voor zich dat verandering gelijk staat met groei. Iedereen die zich kan verbeteren, heeft de kans dat ook te doen. Voetbal blijft dus steeds inspireren. Tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de zomer. Transfers zijn knappe staaltjes van strategie. Succes is de volgende stap.