De meest onderschatte spelers op de Europese velden

Slim geld inzetten en zo met maximale winst naar huis gaan, daar gaat het om op gratis gokstites als Ladbrokes en Circus. Maar hoe doe je dat precies? Geld inzetten op de gedoodverfde winnaar heeft geen zin, dan is je inzet niks waard. Veel beter doe je het als je geld inzet op onverwachte winnaars. Je hebt daarvoor een beetje kennis van de voetballerij nodig. Welke speler is belangrijk, wie is er in vorm en wie geblesseerd?

We helpen je graag een handje met dit overzicht van meest onderschatte spelers op de Europese velden. Zo kom je goed beslagen ten ijs, en houd je nog een leuk zakcentje over aan online gokken. Graag gedaan.

Giovani Simeone – Fiorentina, Seria A

Op de Italiaanse velden loopt Giovani Simeone rond. En deze aanvaller heeft behoorlijke schoenen te vullen, want het valt niet mee zoon te zijn van Diogo Simeone en te proberen tot profvoetballer te schoppen. Het was dan ook een strijd die Giovani sterker heeft gemaakt. Al bij zijn eerste club River Plate werd Simeone junior met argus ogen bekeken. Hij moest eerst zijn naam maar eens zien waar te maken. En dat heeft hij gedaan. De aanvaller kan zomaar uit gaan groeien tot één van de beste spitsen ter wereld.

Bij Fiorentina heeft Simeone de kans gekregen te laten zien wie hij is, zonder dat men hem meteen vergeleek met zijn roemruchte vader. Giovani heeft dezelfde moed die zijn vader ook had op het veld, maar daar houdt de vergelijking wel op. Hij is een uitstekende centre forward die nog genoeg groei potentie heeft, en het tot het nationale team van Argentinië kan schoppen. Eéntje om in de gaten te houden dus.

Dries Mertens – Napoli, Serie A

Dat Mertens een uitstekende voetballer is wisten we al lang. Maar als onderdeel van de gouden generatie is Mertens té vaak ondergesneeuwd door andere grote namen als Hazard en De Bruyne. En dat is niet eerlijk. Want Mertens was van gigantisch belang op het laatste WK in Rusland, en ook bij zijn club Napoli doet Mertens het meer dan prima. Vorig seizoen stond de teller bij Napoli al op 33 doelpunten in alle competities en ook seizoen is Mertens uitstekend op dreef. Een beetje gek dus dat hij niet zo vaak genoemd wordt in rijtjes met beste voetballers van Belgische bodem.

Lorenzo Insigne – Napoli, Serie A

Bij Napoli loopt nog een toptalent rond. Ploeggenoot van Mertens is Lorenzo Insigne; klein, licht, en razendsnel. Van de nieuwe generatie Italiaanse voetballers is Insigne wellicht de meest getalenteerde. In de belangrijke wedstrijden werd Insigne niet opgesteld voor Italië, en dat kan als rede genoemd worden voor het ontbreken van Italië op het WK 2018, het eerste WK ooit waarvoor de Italianen zich niet wisten te kwalificeren.

Noem je Lorenzo Insigne dat wordt al snel de vergelijking gemaakt met voetbalicoon Roberto Baggio, Alessandro del Piero en Francesco Totti. Deze Italiaanse grootheden lijken uit hetzelfde hout gesneden als Insigne dat eerst nog waar moeten maken.

Waarom wordt Lorenzo onderschat? Dit heeft zonder twijfel te maken met zijn loyaliteit aan de club Napoli. Voor een andere club spelen heeft Insigne zich nooit voor kunnen stellen en derhalve is het van het winnen van titels dus ook nooit gekomen. Zal Insigne vast blijven houden aan Napoli?

Christian Stuani – Girona, La Liga

Veteranen van Uruguayaanse bodem in de Spaanse competitie zijn Luis Suarez en Edinson Cavani; gelauwerde spelers, geprezen ook. Minder vaak wordt Christian Stuani genoemd. En laat nou net Stuani het uitstekend doen als spits bij Girona.

Want bij Girona heeft Christian Stuani een plek gevonden waar zijn voetbaltalent kan laten spreken, en dat laat hij aan de lopende band zien dit seizoen in de hoogste Spaanse competitie. Stuani is, wellicht door zijn leeftijd, op het veld voor niemand bang. Zijn beste wedstrijd dit seizoen was dan ook ongetwijfeld die tegen Real Madrid. Toch is het niet genoeg om uit de schaduw van andere voetballers uit Uruguay te komen. En wat dat betreft helpt zijn leeftijd ook niet. Want met zijn 32 jaar is er van groei potentie nauwelijks sprake.

Iñaki Williams – Athletic Club Bilbao, La Liga

De aanvaller van Athletic Club Bilbao is wellicht de meest begaafde speler heden te dagen op de velden van de hoogste Spaanse competitie. Dat Williams bij zijn club blijft, waar hij al sinds hij kind is speelt, is niet logisch. Waarschijnlijk wordt hij door een grote club uit binnen of buitenland gekaapt. Want aan goede spitsen heeft men nooit genoeg.

Dat Williams niet meer goals gescoord heeft in zijn carrière doet niets af aan zijn talent, maar zegt meer over de club zelf. Want Athletic Club doet het gewoon niet zo goed en Williams hard bezig zijn clubje te ontgroeien. En wil Williams groeien als speler, en prijzen winnen, dan doet hij er goed aan te verhuizen.

Shane Duffy – Brighton, Premier League

Afgelopen herfst nog bijna uitgeroepen tot speler van de maand in de Premier League. Hij is nog geen grootheid maar wordt steeds meer opgemerkt door kenners van de voetballerij. Zijn ster is rijzende. Sinds hij vorig jaar met Brighton won van Manchester United en en-passant ook nog even werd uitgeroepen tot man of match kan simpelweg gezegd worden dat de toekomst van Duffy er stralend uit ziet. En voor een centrale verdediger is dat best wel heel bijzonder. Want doorgaans domineren aanvallers lijstjes als deze.

Yussuf Poulsen – Leizig, Bundesliga

Yssuf Poulsen mag zich in een rijtje illustere voorgangers plaatsen. Want na Ebbe Sand, Thomas Christiansen en Alan Simonsen is hij de vierde Deense speler die 15 keer wist te scoren in de Bundesliga in een enkel seizoen. Zijn hatrick in de 5-0 overwinning tegen Hertha Berlin heeft een flinke duik in het zakje gedaan. Maar Poulsen moet het niet hebben van een gelukje hier of daar , hij een aanvaller die consistent prima weet te presteren voor zijn club. Of hij nog lang bij Leipzig blijft spelen is dus nog maar zeer de vraag, er liggen genoeg grote clubs op de loer en zijn thuisclub kan een prima bedragje opstrijken bij verkoop.