Overzicht van de 1/8 finale van EuroBasket 2017

De liefhebbers van basketbal zijn enorm in hun nopjes. EuroBasket, een belangrijk basketbalkampioenschap op internationaal niveau, is al aan zijn 40ste editie toe. Nog tot 17 september 2017 kan er volop van de wedstrijden tussen de internationale basketbalteams worden genoten. Via Bingoal kan u allerlei sportwedstrijden bekijken, waaronder ook basketbal. Sport beoefenen is gezond voor lichaam en geest, naar sportwedstrijden kijken, brengt ook heel wat voordelen met zich mee. U kan samen met familie en vrienden heerlijk vanuit de zetel naar de wedstrijden kijken en samen alle emoties van het moment delen. Zo creëert u mooie herinneringen.

De charme van basketbal

Basketbal heeft een bepaalde charme over zich. Doel is dat de bal door een ijzeren ring, basket, wordt geworpen. Verder moet het team dat wil winnen, er alles aan doen, dat het team van tegenspelers er niet in slaagt, de bal in de ijzeren ring te krijgen. Alle ogen kijken met spanning uit naar de bewegingen op het veld. Het is een sport die uiterste concentratie van de spelers vergt. Bovendien moet het team elkaar door dik en dun steunen. Elke beweging en elke pas tellen. Het is prachtig om te zien, hoe het team zich samen naar de overwinning werkt. De spelers willen allemaal hetzelfde: winnen.

De wedstrijden van EuroBasket 2017 tot nu toe

Op 9 en 10 september 2017 ging de ronde van 16 van start. In 8 wedstrijden streden 16 teams om een plaats in de kwartfinales. Slovenië, Duitsland, Italië, Griekenland, Letland, Servië, Spanje en Rusland konden met succes hun tegenstander verslaan.

Duitsland tegen Frankrijk

De wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk eindigde verrassend in het voordeel van Duitsland. Beide teams hebben een erg verschillende aanpak. Ook al werd er verwacht dat Frankrijk zou winnen, het team van Frankrijk behoort immers tot de topteams in Europa, toch ging Duitsland uiteindelijk met de zege aan de haal. Frankrijk kon zijn sterk potentieel niet tonen en het Duitse team wist daar handig gebruik van te maken.

Spanje tegen Turkije

Spanje kon op enkele sterspelers rekenen, terwijl Turkije met een aantal nieuwe spelers de wedstrijd aanvatte. Er werd verondersteld, dat mede daardoor Spanje de absolute kanshebber was om de wedstrijd te winnen. Dat gebeurde ook in de werkelijkheid. Hierdoor wordt nog eens beklemtoond, dat de sterkte en de ervaring van het team de doorslag geeft. Winnen is geen toeval. Bepaalde factoren dragen bij tot het nauwkeurig inschatten van de resultaten.

Slovenië tegen Oekraïne

Slovenië won vlot van Oekraïne. Het Sloveense team speelde sneller en blonk uit in de verdediging. Oekraïne miste het vertrouwen, om de bal gericht in de ijzeren ring te werpen. Zo werden de kansen van Oekraïne steeds kleiner, naarmate de wedstrijd vorderde. Het publiek en de spelers moesten met lede ogen toezien, hoe de spelers van Oekraïne meer en meer van het toneel werden gespeeld. Slovenië kon met opgeheven hoofd de wedstrijd verlaten. Misschien wint Slovenië wel de finale!

Letland tegen Montenegro

De wedstrijd tussen Letland en Montenegro was bijna onvoorspelbaar, omdat beide teams aan elkaar zijn gewaagd. Letland speelt op een meer open manier basketbal, terwijl Montenegro zeer klassiek basketbal brengt. De standvastigheid van Letland was uiteindelijk de doorslaggevende sleutel in het succes van Letland. Montenegro was een gelijkwaardige tegenstander, maar er kan maar een team winnen.

Litouwen tegen Griekenland

Voor EuroBasket begon, kwamen er een aantal obstakels op het pad van het Griekse team. Er was sprake van onenigheid binnen het team en de spelers leken onvoorbereid. Ondanks die negatieve resultaten, slaagden de Grieken er nu toch in de wedstrijd tegen Litouwen te winnen. De verklaring was eenvoudig, het team van Litouwen was gewoon niet op maat van de Grieken. Litouwen werd uitgeschakeld. Dat was niet te moeilijk voor de Grieken.

Kroatië tegen Rusland

Zowel het team van Kroatië als dat van Rusland beschikt over enkele zeer goede spelers. Ook hier was het dus koffiedik kijken, welk team in de wedstrijd kon zegevieren. De Russen mochten juichen, want zij werden de winnaar van de wedstrijd. Het resultaat had evengoed in het voordeel van Kroatië kunnen uitvallen. Er bestaat ook nog zoiets als geluk. Blijkbaar stond het geluk ditmaal aan de kant van de Russen.

Finland tegen Italië

De Finnen konden niet winnen van de Italianen. In de aanloop naar EuroBasket presteerden ze wel beter dan de Italianen, maar sommige spelers hadden last van een energiedipje, omdat ze al zo lang gespeeld hadden. De Italianen lieten de kaas niet van hun brood halen en deden wat ze konden, om het verschil te maken. Met succes, de wedstrijd eindigde met een zege voor de Italianen.

Servië tegen Hongarije

Er werd niet echt veel van de Hongaren verwacht. Ook al had het team van Servië niet alle talent en ervaring ter beschikking, toch konden ze de Hongaren overtroeven. Misschien waren de Hongaren al tevreden dat ze in de 1/8 finales waren beland en deden ze niet echt veel moeite meer, om een ronde verder te geraken. De Serviërs lieten het niet aan hun hart komen en gingen voluit voor de overwinning.

Uitkijken naar de finale

In de kwartfinales, die op 12 en 13 september 2017 werden gehouden, gingen Spanje, Slovenië, Rusland en Servië door naar de volgende ronde. De halve finale telt twee wedstrijden, waarvan een al door Slovenië werd gewonnen. Op 15 september om 20:30 uur volgt de wedstrijd tussen Rusland en Servië. Dan weten u en ik tegen welk team Slovenië het in de finale mag opnemen. De spanning zal op 15 september worden opgedreven. Slovenië kijkt met grote ogen naar de wedstrijd tussen Rusland en Servië, om te vernemen, wie zijn tegenstander zal worden. Zowel Rusland als Servië zullen alles doen om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Elk team heeft zijn best gedaan. De finale zal uiteindelijk het team bekronen, dat op alle gebied niets aan het toeval heeft overgelaten. De rode loper wordt alvast uitgerold. Welke spelers mogen er binnenkort over lopen? We zullen het snel weten!