Heerlijke Wereldbeker cross-country skiën voor mannen

De Wereldbeker cross-country skiën, keert elk jaar terug. De beste atleten op de latten tonen er hun magische kunsten. Tijdens het voorbije weekend in het Oostenrijkse Seefeld werd weer helemaal duidelijk welk land helemaal aan de top van het cross-country skiën staat. De podiumplaatsen bij de mannen werden verdeeld onder Zwitserland, Canada en Noorwegen. Cologna schreef goud, Harvey bemachtigde zilver en Sundby ging voor brons. Het publiek genoot van de prachtige competitie. Mocht uw hart ook sneller slaan voor deze sportieve discipline, dan hebt u vast en zeker op een van onze websites voor wedden op online sportwedstrijden de nieuwsberichten betreffende de competitie gevolgd. Misschien hebt u wel geld in de wedstrijd geïnvesteerd en glimlacht u nu omdat uw voorspellingen helemaal uitkwamen. Alles is mogelijk. Uw winst kan een gelukstreffer zijn of een goed overwogen beslissing.

Bergen van geluk

Het is geen toeval dat de drie podiumplaatsen door een Zwitser, Canadees en Noor worden ingepalmd. De drie landen tellen bergen tot hun natuurlijke landschap. De atleten hebben dus al op jonge leeftijd van de bergen en al hun troeven kunnen genieten. Ze leerden zo letterlijk en figuurlijk bergen verzetten en hun karakter werd al doende gevormd. Wedden is eveneens een discipline die karakter vergt. Willen we uitstekende resultaten neerzetten, dan moeten we er iets voor doen. We moeten hopen kennis en praktijk vergaren en dan kunnen we gaandeweg steeds beter worden. De skiërs zijn niet met latten geboren. Ze zijn stap per stap uitgegroeid tot ware sterren van de kunst op latten. De sneeuw zorgt daarbij voor een mooie decoratie en geeft de competitie extra schoonheid. Als de sportieve helden uiteindelijk een podiumplaats kunnen behalen, sneeuwt het bergen van geluk. Ze hebben er zo hard voor gewerkt en eindelijk is die podiumplaats in zicht.

FIS maakt het mogelijk

Een wereldcompetitie als de WB cross-country skiën vraagt om organisatie van de bovenste plank. Dankzij de Internationale Skifederatie (FIS) wordt de WB cross-country in goede banen geleid. De FIS organiseert de meeste competities inzake skiën. Sinds 1998 is een Zwitser baas van de FIS en bevindt het hoofdkantoor zich eveneens in Zwitserland. Het is dus extra aangenaam dat de Zwitser Dario Cologna tijdens het voorbije weekend de gouden medaille in het Oostenrijkse Seefeld kon winnen. De neus van de Zwitsers en van FIS-baas Kasper moet serieus van trots hebben gekruld. Het is mooi meegenomen dat een Zwitser de top van de rangschikking draagt. Het publiek krijgt daardoor van de FIS een mooi geschenk: skiën op topniveau met een aaneenschakeling van avontuur en sensatie. Iedereen met een diepe passie voor skiën is er als de kippen bij om elk hoofdstuk van de wereldbeker van dichtbij te beleven.

Elke minuut telt

Er is geen wereldbeker mogelijk zonder een blik op de klok. De wedstrijdresultaten bewijzen duidelijk dat tijd belangrijk is. Elke minuut telt. De verschillen in aankomst tussen de drie podiumplaatsen liggen maar enkele minuten uit elkaar. Elke minuut is belangrijk om goud, zilver of brons te ontvangen. Om die reden moet elke topatleet tijdens het skiën alles geven, zodat geen minuut verspild wordt. De sportieve individuen staan op scherp als het startschot van de wereldbeker gelost wordt. Uit de bergen komt een mysterieuze echo. De kansen van de zelfzekere winnaar stijgen met de minuut. Er is geen plaats meer voor twijfel. Winnen is een zaak van zelfvertrouwen en uiteindelijk overwint elke deelnemer in de eerste plaats zijn mentale bergen. Het publiek houdt de adem in en slaakt op het einde een zucht van verlichting als de horde genomen is. De rust keert terug als de laatste deelnemers over de eindstreep skiën. De adrenaline bereikt langzaam maar zeker opnieuw een normaal peil.

Goud, zilver of brons

Drie deelnemers krijgen tijdens de wereldbeker de kans om in de schijnwerpers te staan. De camera’s registreren elke beweging van de drie sterren. Alle anderen moeten genoegen nemen met een glimp. Hun naam zal de volgende dag niet meer over de toonbank gaan. De sterren daarentegen glinsteren nog een tijdje. Met hun gouden, zilveren of bronzen winst hebben ze bij het grote publiek weer het vuur van de passie opgewekt en het geloof sterker gemaakt dat dromen realiteit kunnen worden. Het is een hele prestatie om goud, zilver of brons tijdens een wereldbeker te bemachtigen. Goud, zilver of brons wordt niet zomaar gehaald. Er gaat een lange weg aan vooraf. Er is geen bovenmenselijke capaciteit voor nodig. Wat telt, is dat een individu zich inzet met de regelmaat van de klok. Wanneer de meesten nog slapen, is de topatleet al vroeg uit de veren, om zijn vaardigheden aan te scherpen. Goud, zilver of brons is de beloning voor mensen die extra hun best hebben gedaan, om hun potentieel volledig waar te maken.

Vleugels inzetten

De topskiërs vliegen als het ware door de wedstrijd. Het lijkt wel of ze onzichtbare vleugels hebben. Met een winnende manier van denken lijkt alles veel vlotter te verlopen. Geen enkele berg is te hoog of te moeilijk. De atleten doen gewoon waarvoor ze gekomen zijn: winnen. Als het scenario in hun hoofd overeenstemt met hun training en ervaring wordt het winnen kinderspel. De skilatten worden een onderdeel van hun bestaan. Ze verlengen de wereld van mogelijkheden. Het grote publiek voelt de kracht van de sterke vleugels. Misschien is het tijd voor iemand uit het publiek om ook zijn vleugels uit te slaan. Elke persoon die zijn comfortzone verlaat, geeft zijn omgeving de toelating om het gekende pad te verlaten. Als de skiër met succes goud behaalt, beseffen zijn fans dat het leven veel kansen biedt aan diegenen die de moed hebben, om te leven in plaats van geleefd te worden. Skicompetities zijn een bron van inspiratie voor iedereen die oog heeft voor levenskunst. Met een beetje geluk en hard werk bereiken we onze dromen.