Michel Soro vs Greg Vendetti

Liefhebbers van boxen kunnen hun hart weer ophalen. Want in het verschiet ligt het duel om de wereldtitel super vedergewicht tussen Michel Soro en Greg Vendetti. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 8 december in Parijs, en dat mag u gerust even in de agenda zetten.

Michel Soro: Golden Boy

Michel Soro kan gerust omschreven worden als de Golden Boy in het huidige boxen. Michel Soro won in maart van dit jaar de vice wereldtitel door de Amerikaans uitdager John Vera te verslaan in een gevecht van twaalf rondes. De jury was unaniem en Michel Soro mocht zich de winnaar en wereldkampioen noemen. Het was een thuisgevecht voor de Fransman Michel Soro, want de ring stond in Marseille, niet zo ver voor de boxer die is opgegroeid in Lyon. Het Palais des Sports was uitverkocht en de toeschouwers kregen waar ze voor kwamen.

Want het publiek was op de hand van de uiteindelijk zegevierende Fransman. De overwinning was zwaarbevochten, John Vera was sterk en leek lang de overhand te hebben. Maar de Amerikaan ging neer in de zevende ronde, bleef boxen om vervolgens ook in de tiende ronde weer tegen het canvas te gaan. En daar, liggend in het zweet van beide atleten, leek het er even op dat het afgelopen was. Maar de Amerikaanse boxer liet een enorme veerkracht zien. Hij stond op om nogmaals Michel Soro uit te dagen, het gevecht naar zich toe te trekken.

De 29-jarige John Vera moest uiteindelijk het onderspit delven, zijn eerste verlies in 19 wedstrijden. Maar zijn vechtlust werd geprezen door het publiek die een staande ovatie over had voor de boxer die helemaal uit Amerika kwam voor dit gevecht.

Soro gebrand op revanche op Castano

De winst van Soro, die door veteraan coach Abel Sanchez wordt bijgestaan heeft zijn statistieken nog maar eens opgeleukt. Want zijn track-record is nu 32 winst tegen twee verlies, met 21 knockouts. Daar kan de runner-up wereldkampioen trots op zijn maar het zegt ook iets voor hij die op gratis online goksites een weddenschap af wil sluiten op winst of verlies van de Franse boxer Michel Soro.

Lang kan Michel Soro niet genieten van zijn status op-één-na beste boxer in de super vedergewicht klasse. Want aanstaande december zal hij zijn positie moeten verdedigen als hij wordt uitgedaagd door een andere Amerikaan. Deze keer komt Greg Soro de plas over om het, dit keer in Parijs, op te nemen tegen de Fransman.

Het zal nooit echt het doel van Michel Soro zijn, maar altijd een tussenstop op zijn reis naar de uiteindelijke bestemming; wereldkampioen worden door Brian Castano te verslaan. In 2017 verloor Soro nog van de Argentijn en de Fransman kan niet wachten hem nogmaals uit te dagen.

Na afloop van zijn gevecht tegen John Vera liet Michel Soro optekenen: “Ik ben blij dat ik deze gordel weer draag na twee keer falen. De weg is nog niet over, ik ben nog maar één stap verwijderd, nu wil ik mijn revanche op Castano. Ik heb tegen hem verloren, hij is een goede vechter. Ik wil tegen mezelf en tegen Frankrijk bewijzen dat we een echte wereldkampioen kunnen hebben.”

Box avond om naar uit te kijken

Het wordt daadwerkelijk een avond om naar uit te kijken, 8 december in Parijs. Want organisator Sébastien Acariès heeft het voor elkaar gekregen zo’n acht wedstrijden op het affiche te krijgen. Want niet alleen Michel Soro en Greg Vendetti zullen in actie komen, ook Louis “Kaway” Toutin, al twaalf wedstrijden ongeslagen, zal vechten om zijn riem te behouden.

Ook Mickael Diallo zal acht rondes lang te zien zijn op het canvas van Parijs. De Marokkaan Mohamed Rabii, die op de Olympische Spelen in Rio in 2016 nog de bronzen medaille won, zal in actie komen. Zet de datum maar met stift in de agenda, stuur de vrouw de deur uit en zet een kratje pils koud, want deze avond boxen wil je absoluut niet missen.

Michel Soro dus. Geboren in Lyon, nu 31 jaar. Hij meet 1,79 m, 32 keer gewonnen in zijn professionele carrière, twee keer verloren. In de World Boxing Association (WBA) ranking staat Michel Soro nu als eerste geklasseerd. Hij mag het in december op gaan nemen tegen Greg “The Villain” Vendetti.

Amerikaan verliest niet op knockout

Deze Amerikaan, Iers van origine, staat er om bekend nooit een wedstrijd te verliezen op knock-out. En dat is een belangrijk wapen want het getuigd van een uitstekende verdediging en een goed uithoudingsvermogen. De grote afwezige op de boxavond is de man zelf, de wereldkampioen Brian Carlos Castano. Deze zal in januari zijn wereldtitel verdedigen tegen Erislandy Lara, die een Amerikaanse-Cubaanse achtergrond heeft.

Het gevecht zal plaats gaan vinden in Parijs, in het Palais des Sports Marcel Cerdan de Levallois, een multifunctionele sportzaal in de Franse hoofdstad. Deze zaal zal een hele avond lang het podium zijn voor de vechtsport, een tempel van het boxen. Het is vooral de uitstekende track-records van beide atleten die het treffen in de super vedergewicht klasse eentje maakt om naar uit te zien. En niet voor niets prijkt het duel tussen Soro en Vendetti bovenaan op het affiche.

In de klasse van het super vedergewicht komt het aan op techniek snelheid en uithoudingsvermogen. Niet slechts dom beuken zoals we bij de zwaargewichten wel zien, maar een gevecht waarin souplesse, tactiek, en training het winnen van domme kracht. Het wordt een avond waar heel wat box liefhebbers op af zullen stemmen?

Of bent u wellicht van plan zelf af te reizen naar Parijs om het gevecht live mee te maken? Zorg dan in ieder geval voor een stoel op één van de eerste rijen, en een zakdoekje om het speeksel, zweet en bloed van uw gezicht te vegen als het er in de ring echt hard aan toe gaat. Het zal een schitterend uiteinde van het jaar 2018 worden. De avond zal aantonen wie van de boxers in 2019 een gooi naar de troon gaat doen. En bovenal, Soro en Vendetti zullen alles uit de kast halen.